Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ciljana podrška roditeljstvu korisnicima CZSS s predškolskom djecom: Iskustva i perspektive Projekta "Rastimo zajedno- i mi" (CROSBI ID 642913)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Pećnik, Ninoslava Novalić, Kristina Ciljana podrška roditeljstvu korisnicima CZSS s predškolskom djecom: Iskustva i perspektive Projekta "Rastimo zajedno- i mi" // Sigurna obitelj- stabilno društvo: Obitelj u fokusu socijalnog rada / Karačić, Štefica (ur.). Zagreb: Hrvatska udruga socijalnih radnika, 2016. str. 48-48

Podaci o odgovornosti

Pećnik, Ninoslava Novalić, Kristina

hrvatski

Ciljana podrška roditeljstvu korisnicima CZSS s predškolskom djecom: Iskustva i perspektive Projekta "Rastimo zajedno- i mi"

Cilj izlaganja je prikazati rezultate projekta koji se provodi uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih dobivenu na natječaju za projekte udruga namijenjene prevenciji nasilja nad djecom 2015. godine. Centar za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ provodi ga u partnerstvu s CZSS Zagreb, CZSS Sisak, CZSS Bjelovar te CZSS Pazin i u suradnji s dječjim vrtićima Vladimir Nazor iz Zagreba, Sisak Novi te Bjelovar. Svrha projekta je osnaživanje roditeljskih kompetencija roditelja koji djecu podižu uz višestruke psihosocijalne rizike putem sudjelovanja roditelja u prilagođenom programu „Rastimo zajedno“ (Pećnik i Starc, 2010.). Partnerske organizacije su osigurale pristup potencijalnim korisnicima programa (roditeljima predškolske djece koji iz podižu uz višestruke rizike za roditeljsku skrb) te su sudjelovale u procesu informiranja i motiviranja korisnika kao i u procesu evaluacije učinaka programa. Pozivu da se uključe u tromjesečni program radionica „Rastimo zajedno“ se odazvalo 47 roditelja (46 majki i 1 otac) dok ga je završilo 38 roditelja u okviru 6 grupa u Bjelovaru, Đulovcu, Sisku, Zagrebu i Puli. Time je povećana dostupnost usluga podrške roditeljstvu roditeljima nižeg obrazovanja, s manje osobnih i okolinskih resursa za roditeljstvo, koji su u tretmanu ili praćenju CZSS. U okviru projekta provodile su se i paralelne radionice s 34 djeteta u Zagrebu, Sisku, Bjelovaru i Đulovcu, sa socijalizacijskim, kreativnim i edukativnim aktivnostima Povratne informacije od roditelja i voditelja aktivnosti ukazuju na ogroman značaj koji su radionice s roditeljima imale za njih. Prikazat će se kvalitativni i kvantitativni podaci o učinkovitosti programa.

ciljana podrška roditeljstvu; program Rastimo zajedno; osnaživanje obitelji; međusektorska suradnja

nije evidentirano

engleski

Targeted support to parenting beneficiaries of the CZSS with preschool children: experience and perspectives of project "Rastimo zajedno- i mi "

nije evidentirano

targeted support to parenting; project Rastimo zajedno; strengthening families; intersectoral cooperation

nije evidentirano

Podaci o prilogu

48-48.

2016.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Sigurna obitelj- stabilno društvo: Obitelj u fokusu socijalnog rada

Karačić, Štefica

Zagreb: Hrvatska udruga socijalnih radnika

Podaci o skupu

7. Konferencija socijalnih radnika

predavanje

12.10.2016-14.10.2016

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Psihologija, Matematika, Socijalne djelatnosti