Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Quality of home-made fermented sausages produced with culture of Enterococcus faecalis 101 (CROSBI ID 408326)

Ocjenski rad | diplomski rad

Čop, Matea Quality of home-made fermented sausages produced with culture of Enterococcus faecalis 101 / Zdolec, Nevijo (mentor); Zagreb, Veterinarski fakultet, Zagreb, . 2016

Podaci o odgovornosti

Čop, Matea

Zdolec, Nevijo

engleski

Quality of home-made fermented sausages produced with culture of Enterococcus faecalis 101

Enterococcus faecalis 101 izoliran je iz sirovog mlijeka i primijenjen u proizvodnji trajnih kobasica od svinjskog mesa u domaćinstvu. Soj pokazuje inhibicijsko djelovanje prema bakteriji L. monocytogenes in vitro. Tijekom zrenja kobasica praćen je broj aerobnih mezofilnih bakterija, bakterija mliječne kiseline, enterokoka, kvasaca i plijesni, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Pseudomonas spp. i Yersinia enterocolitica. Patogene bakterije nisu izolirane, a broj enterokoka u inokuliranoj kobasici ostao je nepromijenjen tijekom zrenja (5 log CFU/g). Kultura E. faecalis 101 nije utjecala nepovoljno na senzorna svojstva kobasica. Potrebna su dodatna istraživanja sigurnosti soja s obzirom na virulentnost, rezistenciju i biogene amine.

Enterococcus faecalis; dry sausages; protective culture

Programski ugovor Sveučilišta u Zagrebu

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

12.12.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veterinarski fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Veterinarska medicina