Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 849166

Kiselo tijesto statusni simbol ozbiljnog pekara


Novotni, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Ćurić, Duška
Kiselo tijesto statusni simbol ozbiljnog pekara // Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu, 146 (2016), 6-8 (podatak o recenziji nije dostupan, osvrt, ostalo)


Naslov
Kiselo tijesto statusni simbol ozbiljnog pekara

Autori
Novotni, Dubravka ; Čukelj, Nikolina ; Ćurić, Duška

Izvornik
Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu (1330-1977) 146 (2016); 6-8

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, osvrt, ostalo

Ključne riječi
Kiselo tijesto; kruh
(Sourdough; bread)

Sažetak
Bez obzira primjenjuje li se na tradicionalan ili industrijski način, kiselo tijesto kruhu daje specifičan okus, produljuje trajnost i poboljšava nutritivnu vrijednost. Iako je daleko od masovne primjene, čini se da mu je budućnost osigurana. Kiselo tijesto postaje statusni simbol ozbiljnog pekara.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb