Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Proizvodnja rajčice, paprike i patlidžana (CROSBI ID 14451)

Autorska knjiga | priručnik

Borošić, Josip ; Cvjetković, Bogdan ; Šimala, Mladen Proizvodnja rajčice, paprike i patlidžana. Zagreb: Gospodarski list, 2016

Podaci o odgovornosti

Borošić, Josip ; Cvjetković, Bogdan ; Šimala, Mladen

Stupnišek, Ivan

hrvatski

Proizvodnja rajčice, paprike i patlidžana

Priručnik je prilagođen svima ; malim, srednjim, ali i velikim proizvođačima koji proizvode povrće na otvorenom i u zaštićenim prostorima. Uz značaj i biološka svojstva, poseban je naglasak stavljen na uvjete proizvodnje, potrebe za hranivima i gnojidbu, uzgoj presadnica, kao i sve mjere njege usjeva. Uz podrobne opise simptoma bolesti jednostavnije je odrediti uzročnika, a uz detaljnu biologiju i smjernice zaštite moguće je pravovremenom aplikacijom sredstava suzbiti bolesti ili ih svesti na najmanju moguću mjeru, te sprječiti njihovo daljnje širenje. Također, opisani su najčešći štetnici i štete koje uzrokuju, a uz poznavanje biologije i ekologije, brojnost godišnjih generacija štetnika i vremena njihove pojave, moguće ih je jednostavnije determinirati, te ih suzbiti sukladno uputama i savjetima iz priručnika.

rajčica ; paprika ; patlidžan ; uvjeti proizvodnje ; tehnologija uzgoja ; zaštita od bolesti i štetnika

nije evidentirano

engleski

Tomato, pepper and eggplant production

nije evidentirano

tomato ; sweet pepper ; eggplant ; production conditions ; cultivation methods ; disease and pest control

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Gospodarski list

2016.

978-953-6824-32-8

96

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)