Proizvodnja rajčice, paprike i patlidžana (CROSBI ID 14451)
Autorska knjiga | priručnik
Podaci o odgovornosti
Borošić, Josip ; Cvjetković, Bogdan ; Šimala, Mladen
Stupnišek, Ivan
hrvatski
Proizvodnja rajčice, paprike i patlidžana
Priručnik je prilagođen svima ; malim, srednjim, ali i velikim proizvođačima koji proizvode povrće na otvorenom i u zaštićenim prostorima. Uz značaj i biološka svojstva, poseban je naglasak stavljen na uvjete proizvodnje, potrebe za hranivima i gnojidbu, uzgoj presadnica, kao i sve mjere njege usjeva. Uz podrobne opise simptoma bolesti jednostavnije je odrediti uzročnika, a uz detaljnu biologiju i smjernice zaštite moguće je pravovremenom aplikacijom sredstava suzbiti bolesti ili ih svesti na najmanju moguću mjeru, te sprječiti njihovo daljnje širenje. Također, opisani su najčešći štetnici i štete koje uzrokuju, a uz poznavanje biologije i ekologije, brojnost godišnjih generacija štetnika i vremena njihove pojave, moguće ih je jednostavnije determinirati, te ih suzbiti sukladno uputama i savjetima iz priručnika.
rajčica ; paprika ; patlidžan ; uvjeti proizvodnje ; tehnologija uzgoja ; zaštita od bolesti i štetnika
nije evidentirano
engleski
Tomato, pepper and eggplant production
nije evidentirano
tomato ; sweet pepper ; eggplant ; production conditions ; cultivation methods ; disease and pest control
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Zagreb: Gospodarski list
2016.
978-953-6824-32-8
96
objavljeno