Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 848697

Proizvodnja rajčice, paprike i patlidžana


Borošić, Josip; Cvjetković, Bogdan; Šimala, Mladen
Proizvodnja rajčice, paprike i patlidžana, Zagreb: Gospodarski list, 2016 (prirucnik)


Naslov
Proizvodnja rajčice, paprike i patlidžana
(Tomato, pepper and eggplant production)

Autori
Borošić, Josip ; Cvjetković, Bogdan ; Šimala, Mladen

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, strucna

Izdavač
Gospodarski list

Grad
Zagreb

Godina
2016

Stranica
96

ISBN
978-953-6824-32-8

Ključne riječi
Rajčica ; paprika ; patlidžan ; uvjeti proizvodnje ; tehnologija uzgoja ; zaštita od bolesti i štetnika
(Tomato ; sweet pepper ; eggplant ; production conditions ; cultivation methods ; disease and pest control)

Sažetak
Priručnik je prilagođen svima ; malim, srednjim, ali i velikim proizvođačima koji proizvode povrće na otvorenom i u zaštićenim prostorima. Uz značaj i biološka svojstva, poseban je naglasak stavljen na uvjete proizvodnje, potrebe za hranivima i gnojidbu, uzgoj presadnica, kao i sve mjere njege usjeva. Uz podrobne opise simptoma bolesti jednostavnije je odrediti uzročnika, a uz detaljnu biologiju i smjernice zaštite moguće je pravovremenom aplikacijom sredstava suzbiti bolesti ili ih svesti na najmanju moguću mjeru, te sprječiti njihovo daljnje širenje. Također, opisani su najčešći štetnici i štete koje uzrokuju, a uz poznavanje biologije i ekologije, brojnost godišnjih generacija štetnika i vremena njihove pojave, moguće ih je jednostavnije determinirati, te ih suzbiti sukladno uputama i savjetima iz priručnika.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
0178033
178-1782133-2134 - Reakcija kultivara plodovitog povrća na sastav hranjive otopine (Josip Borošić, )

Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb