Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj različito programiranih treninga na promjene u motoričkim sposobnostima mladih vaterpolista (CROSBI ID 779341)

Druge vrste radova | ostalo

Hraste, Mladen Utjecaj različito programiranih treninga na promjene u motoričkim sposobnostima mladih vaterpolista // Zbornik radova Fakulteta prirodoslovno-matematičkih znanosti i odgojnih područja Sveučilišta u Splitu. 2003.

Podaci o odgovornosti

Hraste, Mladen

hrvatski

Utjecaj različito programiranih treninga na promjene u motoričkim sposobnostima mladih vaterpolista

Od osobitog je interesa da se sistematski prate i analiziraju efekti procesa treninga mlađih uzrasnih kategorija u cilju iznalaženja novih postupaka za poboljšanje motoričkih sposobnosti. U tu svrhu provedeno je istraživanje s ciljem utvrđivanja rezultata efekata treninga na neke motoričke sposobnosti mladih vaterpolista. Istraživanje je provedeno na uzorku od 20 ispitanika (N=20) eksperimentalne grupe I i 16 ispitanika (N=16) eksperimentalne grupe II. Uzorak varijabli je sadržavao 10 testova za procjenu nekih motoričkih sposobnosti. Multivarijantnom i univarijantnom analizom rezultata između inicijalnog i finalnog stanja, većinom su utvrđene značajne kvantitativne promjene. Sagledavajući sveukupno, pretpostavka je kako je u prostoru motoričkih sposobnosti ispitanika došlo do promjena koje nisu uvjetovane jednoznačno. Promjene motoričkih sposobnosti su vjerovatno rezultat interaktivnog djelovanja nekih od nabrojenih čimbenika: (1) izravno unapređenje pojedine motoričke sposobnosti pod utjecajem trenažnog programa ; (2) učenja motoričkog zadatka koji se izvodi pri testiranju pojedine sposobnosti ; (3) promjene nastale u okviru biološkog i fiziološkog razvoja.

programirani trening ; motoričke sposobnosti ; mladi vaterpolisti

nije evidentirano

engleski

The influence of different programmed training on changes in motor abilities of young water polo players

nije evidentirano

programmed training ; motor skills ; the young water polo players

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zbornik radova Fakulteta prirodoslovno-matematičkih znanosti i odgojnih područja Sveučilišta u Splitu

2003.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Kineziologija