Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj različitih procesiranja na antioksidacijsku aktivnost voća (CROSBI ID 408172)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Pilipović, Ana Utjecaj različitih procesiranja na antioksidacijsku aktivnost voća / Krstin, Ljiljana ; Štolfa, Ivna (mentor); Osijek, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za biologiju, . 2015

Podaci o odgovornosti

Pilipović, Ana

Krstin, Ljiljana ; Štolfa, Ivna

hrvatski

Utjecaj različitih procesiranja na antioksidacijsku aktivnost voća

Jedan od najvećih izvora antioksidansa je voće. Antioksidativni spojevi nalaze se u različitim vrstama voća, a količina i kvalitativan sastav ovise o brojnim čimbenicima pa tako i o procesiranju. Danas se koriste brojne metode procesiranja. Procesiranje utječe na svojstva voća kao i na koncentraciju određenih bioaktivnih tvari te antioksidacijsku aktivnost. U ovom radu opisana je proizvodnja voćnih sokova i džemova, smrzavanje i osmotska dehidracija te kako ti oblici procesiranja utječu na brojne tvari koje su važne za zdravlje ljudi.

antioksidativna aktivnost ; askorbinska kiselina ; fenolni spojevi ; voćni sokovi ; džemovi ; osmotska dehidracija

nije evidentirano

engleski

Influence of different postharvest treatments on fruit antioxidant activity

nije evidentirano

antioxidant activity ; ascorbic acid ; phenols ; fruit juice ; jams ; osmotic dehydration

nije evidentirano

Podaci o izdanju

14

28.09.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za biologiju

Osijek

Povezanost rada

nije evidentirano