Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Characterization of different wine styles of Istrian Malvasia produced in Croatian and Slovenian Istria on the basis of descriptive sensory analysis of wine (CROSBI ID 642355)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Radeka, Sanja ; Lukić, Igor ; Bavčar, Dejan ; Vanzo, Andreja ; Lisjak, Klemen Characterization of different wine styles of Istrian Malvasia produced in Croatian and Slovenian Istria on the basis of descriptive sensory analysis of wine // Book of Proceedings of 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.). Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015. str. 510-514

Podaci o odgovornosti

Radeka, Sanja ; Lukić, Igor ; Bavčar, Dejan ; Vanzo, Andreja ; Lisjak, Klemen

engleski

Characterization of different wine styles of Istrian Malvasia produced in Croatian and Slovenian Istria on the basis of descriptive sensory analysis of wine

Cilj ovog istraživanja provedenog u okviru hrvatsko-slovenskog projekta Malvasia TourIstra je zajednička karakterizacija vina proizvedenog od Malvazije istarske, autohtone sorte uzgajane u vinogradarskim podregijama Hrvatska Istra i Slovenska Istra. Na osnovu provedene deskriptivne senzorne analize aromatskog profila, vina Malvazije istarske svrstana su u 4 različita stila: svježe vino, zrelo vino, tradicionalno vino, te desertno vino Malvazije. Aromatski profili različitih stilova vina su značajno različiti, od naglašene voćno-cvjetne aromatike svježih Malvazija, kompleksne aromatike Malvazija odležalih u drvenim bačvama, do izražene aromatike prosušenog voća kod desertnih vina Malvazije.

Istrian Malvasia; wine style; aroma profiles; sensory analysis; characterization

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o prilogu

510-514.

2015.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Book of Proceedings of 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture

Pospišil, Milan

Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

978-953-7878-27-6

Podaci o skupu

50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture

predavanje

01.01.2015-01.01.2015

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija