Characterization of different wine styles of Istrian Malvasia produced in Croatian and Slovenian Istria on the basis of descriptive sensory analysis of wine (CROSBI ID 642355)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Radeka, Sanja ; Lukić, Igor ; Bavčar, Dejan ; Vanzo, Andreja ; Lisjak, Klemen
engleski
Characterization of different wine styles of Istrian Malvasia produced in Croatian and Slovenian Istria on the basis of descriptive sensory analysis of wine
Cilj ovog istraživanja provedenog u okviru hrvatsko-slovenskog projekta Malvasia TourIstra je zajednička karakterizacija vina proizvedenog od Malvazije istarske, autohtone sorte uzgajane u vinogradarskim podregijama Hrvatska Istra i Slovenska Istra. Na osnovu provedene deskriptivne senzorne analize aromatskog profila, vina Malvazije istarske svrstana su u 4 različita stila: svježe vino, zrelo vino, tradicionalno vino, te desertno vino Malvazije. Aromatski profili različitih stilova vina su značajno različiti, od naglašene voćno-cvjetne aromatike svježih Malvazija, kompleksne aromatike Malvazija odležalih u drvenim bačvama, do izražene aromatike prosušenog voća kod desertnih vina Malvazije.
Istrian Malvasia; wine style; aroma profiles; sensory analysis; characterization
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o prilogu
510-514.
2015.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Book of Proceedings of 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture
Pospišil, Milan
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
978-953-7878-27-6
Podaci o skupu
50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture
predavanje
01.01.2015-01.01.2015
Opatija, Hrvatska