Kuhinja za osobe s posebnim potrebama (CROSBI ID 408132)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Gadže , Danijela
Grbac, Ivica
Domljan, Danijela
hrvatski
Kuhinja za osobe s posebnim potrebama
U literaturi i dokumentaciji svjetskog, regionalnog i nacionalnog karaktera zastupljenost invalida u općoj populaciji najčešće se procjenjuje u rasponu od 8-10%, odnosno oko 580 milijuna invalida u svijetu. Ova vrsta korisnika zahtijeva i posebnu pažnju prilikom oblikovanja svakodnevnog okruženja i namještaja. Jedan od često korištenih prostora je kuhinja. U radu je dat pregled postojećih rješenja kuhinjskog namještaja koje su prilagođene osobama s posebnim potrebama, te istaknuti zahtjevi kojih se treba pridržavati pri oblikovanju, konstruiranju i proizvodnji ove vrste proizvoda. Krajnji cilj ovog rada je prikupiti podatke o postojećim rješenjima ove vrste proizvoda, stavove korisnika te definirati zahtjeve koji će omogućiti da se kuhinjski prostor oblikuje fleksibilno i u skladu s posebnim potrebama navedene ciljne skupine, kako bi osobe s ograničenim i smanjenim ili posebnim sposobnostima mogle i dalje neometano obavljati svakodnevne radnje i živjeti u odgovarajuće prilagođenim kuhinjskim prostorima.
Kuhinja; funkcionalnost; osobe s posebnim potrebama; dizajn
nije evidentirano
engleski
Kitchen for people with special needs
nije evidentirano
Kitchen; functionality; people with special needs; design
nije evidentirano
Podaci o izdanju
39
23.09.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Zagreb