Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

SASTAV ORGANSKIH KISELINA U GROŽĐU, MOŠTU I VINU KLONOVA CHARDONNAY (CROSBI ID 233459)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Jeromel, Ana ; Herjavec, Stanka ; Kozina, Bernard ; Maslov, Luna ; Bašić, Marin SASTAV ORGANSKIH KISELINA U GROŽĐU, MOŠTU I VINU KLONOVA CHARDONNAY // Poljoprivreda (Osijek), 13 (2007), 2; 35-40

Podaci o odgovornosti

Jeromel, Ana ; Herjavec, Stanka ; Kozina, Bernard ; Maslov, Luna ; Bašić, Marin

hrvatski

SASTAV ORGANSKIH KISELINA U GROŽĐU, MOŠTU I VINU KLONOVA CHARDONNAY

Vinska i jabučna kiselina glavne su kiseline grožđa, mošta i vina koje direktno utječu na okus i harmoničnost vina. U 2006. godini grožđe Chardonnay, klonovi SMA130, CL 95, CL96, CL548, SMA 123, R8, VCR10 iz zagrebačkoga vinogorja brano je svakih 3-5 dana i to od trenutka šaranja bobica pa sve do dana berbe. Kod klona CL 95 utvrđen je najmanji odnos između jabučne i vinske kiseline, dok je taj odnos kod klonova CL 96 i VCR 10 bio najizraženiji. Nisu utvrđene razlike u sadržaju limunske kiseline između ispitivanih klonova.

jabučna kiselina; vinska kiselina; klonovi Chardonnaya

nije evidentirano

engleski

CHANGES IN THE CHARDONNAY CLONES ORGANIC ACIDS RATIO DURING MATURATION TIME

nije evidentirano

malic acid; tartaric acid; chardonnay clones

nije evidentirano

Podaci o izdanju

13 (2)

2007.

35-40

objavljeno

1330-7142

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)

Indeksiranost