Proizvodnja žele, pjenastih i bombonskih proizvoda u tvornici Kandit (CROSBI ID 408014)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Šušnjar, Petra
Ačkar, Đurđica
hrvatski
Proizvodnja žele, pjenastih i bombonskih proizvoda u tvornici Kandit
Prema Pravilniku o proizvodima sličnim čokoladi, krem-proizvodima i bombonskim proizvodima (NN 73/05) bombonski i srodni proizvodi su proizvodi dobiveni odgovarajućim tehnološkim postupcima od šećera, drugih sirovina, aditiva i tvari koje se dodaju radi povećanja biološke vrijednosti proizvoda. Bombonski i srodni proizvodi mogu biti s dodacima, mogu se puniti, prelijevati, djelomično prelijevati, dražirati, komprimirati, kandirati, ukrašavati, posipavati i drugo. Osnovne sirovine za proizvodnju bombona su šećerne sirovine od kojih se koriste saharoza, glukoza, invertni šećer, škrobni sirup, fruktoza, laktoza. Osim šećernih mogu se koristiti i druge sirovine koje se dodaju u bombonsku masu, kao što su kava, med, kandirano voće, orašasti plodovi itd. Proces proizvodnje bombona može se podijeliti u četiri glavne faze: izrada bombonske mase, bojanje i aromatiziranje, mehanička obrada bez ili s ugradnjom punjenja, oblikovanje bombona, zamatanje i pakiranje bombona. Tvrtka Kandit d. o. o. iza sebe ima preko 50 godina iskustva u usavršavanju tehnologije bombona te razvijen široki asortiman proizvoda koji i dalje konkurira na tržištu.
bomboni ; šećerne sirovine ; Kandit
nije evidentirano
engleski
Production of jelly, foam and bombon products in Factory Kandit
nije evidentirano
candy ; sugar ; Kandit
nije evidentirano
Podaci o izdanju
16
30.09.2016.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek