Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Mirjana POLIĆ BOBIĆ: Kalifornijski zapisi oca Ferdinanda Konšćaka iz Družbe Isusove, Hrvatska sveučilišna naklada, Zagreb, 2015. (CROSBI ID 233289)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika

Magaš, Damir Mirjana POLIĆ BOBIĆ: Kalifornijski zapisi oca Ferdinanda Konšćaka iz Družbe Isusove, Hrvatska sveučilišna naklada, Zagreb, 2015. // Geoadria, 21 (2016), 1; 167-171

Podaci o odgovornosti

Magaš, Damir

hrvatski

Mirjana POLIĆ BOBIĆ: Kalifornijski zapisi oca Ferdinanda Konšćaka iz Družbe Isusove, Hrvatska sveučilišna naklada, Zagreb, 2015.

Prikaz knjige u kojoj autorica Mirjana POLIĆ BOBIĆ iscrpno i kompetentno, kao ponajbolji prevodilac pisane ostavštine Ferdinanda Konšćaka, analitički i metodološki kvalitetno, uz podrobna objašnjenja i popratna razmišljanja, na tristo stranica predstavila bogatu i vrijednu pisanu ostavštinu kao i relevantne spise o njegovom radu i o njemu. To je do sada najsveobuhvatniji pristup obradi spisa ovoga pripadnika Družbe Isusove u nas, koji uvelike pridonosi spoznaji o veličini i značenju njegovih znanstvenih i istraživačkih dosega, ne samo za geografju nego za pojedine druge znanosti. Opsežni uvod čine četiri poglavlja autoričine sveobuhvatne rasprave 1. o Konšćakovim zapisima i životu s popisom i opisom rukopisa i izdanja Konšćakovih tekstova o Novom svijetu i o njegovu životu, 2. o tome kako je Konšćak mogao dospjeti u Donju Kaliforniju, 3. o Kaliforniji od mita do utopijskog projekta te 4. o kraljevskim i misionarskim interesima, utopijskim obrascima i svakodnevnici sa zaključnim razmatranjima.

Ferdinand Konšćak: hrvatski jezuiti; Kalifornija

Prikaz sadrži 2 slike i jedan zemljovid.

engleski

Mirjana POLIĆ BOBIĆ: Californian Records of father Ferdinand Konščak from the Jesuit Order, Hrvatska sveučilišna naklada, Zagreb, 2015.

nije evidentirano

Ferdinand Konšćak (Consag); Croatian Jesuits; California

nije evidentirano

Podaci o izdanju

21 (1)

2016.

167-171

objavljeno

1331-2294

Povezanost rada

Geografija, Filologija

Poveznice
Indeksiranost