Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj dodatka pektolitičkih enzima na kolorimetrijske karakteristike crnog vina (CROSBI ID 407878)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Buntić, Blaženka Utjecaj dodatka pektolitičkih enzima na kolorimetrijske karakteristike crnog vina / Banović, Mara (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2016

Podaci o odgovornosti

Buntić, Blaženka

Banović, Mara

hrvatski

Utjecaj dodatka pektolitičkih enzima na kolorimetrijske karakteristike crnog vina

: Cilj ovog rada bio je ispitati utjecaj primjene pektolitičkih enzima (Vinozym Vintage FCE i Sihazym Extro) na boju crnog vina. Utjecaj enzima praćen je u odnosu na standardnu proizvodnju, maceracijom grožđa iste kakvoće, u istim uvjetima, bez dodatka enzima. Za vinifikaciju je odabrano grožđe sorte Babica i Crljenak kaštelanski iz vinograda na području Kaštela. Uzorci za praćenje kolorimetrijskih karakteristika su izuzimani prije i nakon dodatka SO2, tijekom maceracije, te nakon prvog i drugog pretoka. Kolorimetar Konica Minolta korišten je za određivanje CIELAB vrijednosti: svjetlina (L), parametri a* (crvenilo) i b* (žutilo) te intenzitet (C) i nijansa (H). Iako su enzimi imali različit utjecaj na pojedine značajke boje kod ispitivanih sorti, njihova primjena pokazala je pozitivan utjecaj u odnosu na uzorke proizvedena standardnim postupkom.

CIELAB; crno vino; maceracija; pektolitički enzimi

nije evidentirano

engleski

The Impact of Pectolytic Enzymes on the Colorimetric Characteristics of Red Wine

nije evidentirano

The Impact of Pectolytic Enzymes on the Colorimetric Characteristics of Red Wine

nije evidentirano

Podaci o izdanju

43

11.07.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija