Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

USPOREDBA KVALITETE VOĆNOG I DESERTNOG VOĆNOG VINA OD KUPINE (CROSBI ID 407876)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Stegić, Antun USPOREDBA KVALITETE VOĆNOG I DESERTNOG VOĆNOG VINA OD KUPINE / Banović, Mara (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2016

Podaci o odgovornosti

Stegić, Antun

Banović, Mara

hrvatski

USPOREDBA KVALITETE VOĆNOG I DESERTNOG VOĆNOG VINA OD KUPINE

Vino od kupine je voćno vino poznato po visokom sastavu organskih i neorganskih sastojaka, različitih vitamina i minerala, koji mu daju veliku medicinsku i nutritivnu vrijednost. Svrha rada je procijeniti razliku u kvaliteti između voćnog vina i desertnog voćnog vina proizvedenog od kupine. Laboratorijskim određivanjem standardnih parametara (ukupnog i stvarnog alkohola, ukupnih kiselina, ekstrakta, reducirajućeg i ukupnog šećera, ekstrakta bez ukupnih šećera, pepela i pH) kvalitete utvrđena je fizikalno-kemijska kvaliteta i zatim provedena usporedba navedenih parametara odabranih voćnih vina. Izmjerene vrijednosti za ukupni alkohol, ukupni šećer i ekstrakt su veće za voćna vina. Prosječna vrijednost za stvarni alkohol kod voćnih vina iznosi 11, 16%, a kod desertnih voćnih vina 13, 57%. Ta razlika se može objasniti naknadnim dodavanjem alkohola pri proizvodnji desertnih voćnih vina u svrhu postizanja željenih svojstava.

kupina; vino od kupine; desertno voćno vino; parametri kvalitete

nije evidentirano

engleski

COMPARISON OF THE QUALITY OF FRUIT WINES AND DESSERT FRUIT WINES

nije evidentirano

blackberry; blackberry wine; dessert fruit wine; quality parameters

nije evidentirano

Podaci o izdanju

41

20.09.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija