Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Korelativni odnosi nekih kvalitetnih parametara u konzumnih jaja (CROSBI ID 233144)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Kralik, Gordana ; Petričević, Antun ; Kon, Velimir ; Senčić, Đuro Korelativni odnosi nekih kvalitetnih parametara u konzumnih jaja // Tehnologija mesa, 24 (1983), 12; 361-363

Podaci o odgovornosti

Kralik, Gordana ; Petričević, Antun ; Kon, Velimir ; Senčić, Đuro

hrvatski

Korelativni odnosi nekih kvalitetnih parametara u konzumnih jaja

U ovom radu su na jajima porijeklom od jednog komercijalnog hibrida kokoši, ispitani pH žumanjka, pH bjelanjka, Haugh jedinice, vrijednosni broj, veličina zračne komorice i njihova međusobna povezanost. Jaja su čuvana u hladnjaku na 4°C četiri tjedna, kroz koji period je utvrđena dinamika fizikalno-kemijskih promjena koje vode narušavanju „izvornog“ kvaliteta jaja. Korelacioni koeficijenti pokazuju da između ispitivanih pojava postoji signifikantna povezanost. Na osnovu ustanovljenih koeficijenata regresije zaključuje se u kojoj mjeri promjena veličine zračne komorice izaziva promjene u pH vrijednostima žumanjka i bjelanjka, Hugh jedinicama i vrijednosnom broju.

konzumna jaja ; parametri kvalitete

nije evidentirano

engleski

Correlation between some quality parameters of commercial eggs

nije evidentirano

commercial eggs ; parameters of quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

24 (12)

1983.

361-363

objavljeno

0494-9846

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)