Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Principi i praksa turizma i hotelijerstva (CROSBI ID 14365)

Autorska knjiga | ostalo | međunarodna recenzija

Galičić, Vlado ; Laškarin, Marina Principi i praksa turizma i hotelijerstva. Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 2016

Podaci o odgovornosti

Galičić, Vlado ; Laškarin, Marina

hrvatski

Principi i praksa turizma i hotelijerstva

Pojam principa može imati razne oblike, kao osnovno načelo zbilje, temeljni kriterij spoznaje ili djelovanja i kao zacrtani način postupanja. Djelovanje jednog ili više principa u nekoj pojavi, naziva se monizmom, odnosno pluralizmom. Upravo se za turizam opravdano kaže da to nije monouslužna djelatnost, jer u njoj sudjeluje više drugih povezanih djelatnosti (trgovina, promet, ugostiteljstvo, turističko posredništvo i dr.). Isto se može reći i za hotelijerstvo, jer se za vrijeme boravka u hotelu (ili nekom drugom ugostiteljskom objektu za smještaj) gostima ne pruža samo jedna usluga, već veći broj međusobno komplementarnih usluga (smještaj, prehrana, piće, sport, animacija, rekreacija i dr.). S druge strane, praksa je stvarna, neposredno korisna djelatnost. To je primjena, provedba u djelo, postupak obavljanje nekog stručnog rada određenog trajanja za vrijeme ili poslije završenog školovanja ali i aktivan čovjekov odnos prema zbilji. Budući da svaka djelatnost ima niz načela, koja su dijelom kodificirana, a dijelom postoje kao rezultat općih standarda, autori su u ovoj knjizi pokušali na jednostavan, i studentima prihvatljiv način predočiti one principe i praktična postignuća, koja su manjim dijelom vezana uz prošlost, a većim dijelom za sadašnjost i budućnost turizma i hotelijerstva. Osim principa, kao kriterija prosuđivanja ili vrednovanja, pred autorima ove knjige (i nositeljima navedenih kolegija), postavio se i zadatak propitivanja praktične strane turizma i hotelijerstva, tako da je sadržaj knjige obuhvatio deset logički povezanih cjelina u kojima se na znanstveno-stručan način sistematiziraju relevantne spoznaje vezane uz turističku potražnju i ponudu, funkcije turizma, turističku politiku i pravnu regulativu, strukturu kapaciteta i kadrova, upravljanje razvojem te suvremenim načinom poslovanja u kontekstu aktualnih i budućih trendova na području turizma i hotelijerstva.

Principi ; praksa ; turizam ; hotelijerstvo

nije evidentirano

engleski

Principle and practice of tourism and hotel industry

nije evidentirano

Principle ; practice ; tourism ; hotel industry

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci

2016.

978-953-7842-30-7

360

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija

Poveznice