Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Organizacija i kategorizacija ugostiteljskih objekata (CROSBI ID 746692)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Cerović, Zdenko ; Pavia, Nadia ; Galičić, Vlado Organizacija i kategorizacija ugostiteljskih objekata / Radišić, Franjo ; Ružić, Drago (ur.). Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 2005. 259..

Podaci o odgovornosti

Cerović, Zdenko ; Pavia, Nadia ; Galičić, Vlado

Radišić, Franjo ; Ružić, Drago

hrvatski

Organizacija i kategorizacija ugostiteljskih objekata

U prvom poglavlju knjige, pod naslovom «Hotelijerstvo kao gospodarska djelatnost», obrađuje se pojmovno određenje ugostiteljstva, hotelijerstva kao gospodarske djelatnosti, ali se i razmatra povijesni razvoj hotelijerstva. Osim toga, obađuje se problematika svjetskih hotelskih lanaca i aktualnih brandova. Poglavlje završava opisom obilježja hotelske ponude u Republici Hrvatskoj. U drugom poglavlju, «Hotel kao poslovni objekt», definira se hotel, obrazlaže struktura i sadržaj hotelskih traktova te upućuje čitatelje na važnost definiranja hotelskog proizvoda. U trećem poglavlju udžbenika, pod nazivom «Standardizacija ugostiteljskih objekata», posebna se pozornost posvećuje standardizaciji u ugostiteljstvu, ali i hotelskim standardima. Naročito onim standardima koji se trebaju propisati u ugostiteljskim objektima za smještaj. Poglavlje završava sa standardima usluge prehrane i HACCP sustavom. Četvrto poglavlje knjige, s naslovom «Razvrstavanje i kategorizacija objekata u hotelijerstvu», izvršeno je analitičko razvrstavanje objekata u hotelijerstvu, zatim je naglašen opći značaj procesa kategorizacije hotela, svrha i ciljevi kategorizacije te najnovija polazišta za definiranje posebnih standarda i posebne kvalitete hotela. Poglavlje završava opravdanim ukazivanjem na kadrove i standarde vezane uz ovu najznačajniju komponentu u pružanju ugostiteljskih usluga. Knjiga završava petim poglavljem, koje ima naslov «Minimalni uvjeti za poslovanje ugostiteljskih objekata», a u kojem se analitički razmatraju odredbe «Pravilnika o razvrstavanju, kategorizaciji, posebnim standardima i posebnoj kvaliteti smještajnih objekata iz skupine HOTELI», «Posebni standardi za hotele», «Elementi za kategorizaciju hotela – postojeći i novi objekti» te odredbe «Posebnih uzanci u ugostiteljstvu»

Organizacija ; kategorizacija ; ugostiteljstvo

nije evidentirano

engleski

Organization and categorization of hospitality object

nije evidentirano

Organization ; categorization ; hospitality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci

259

2005.

nije evidentirano

objavljeno

953-6198-50-9

Povezanost rada

Ekonomija