Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Dječje pjesme Nella Milottija / Canzoni per bambini di Nello Milotti (CROSBI ID 779163)

Druge vrste radova | ostalo

Gortan-Carlin, Ivana Paula ; Grakalić, Mirjana (ur.) Dječje pjesme Nella Milottija / Canzoni per bambini di Nello Milotti // Dječje pjesme Nella Milottija / Canzoni per bambini di Nello Milotti. 2016.

Podaci o odgovornosti

Gortan-Carlin, Ivana Paula ; Grakalić, Mirjana (ur.)

hrvatski

Dječje pjesme Nella Milottija / Canzoni per bambini di Nello Milotti

Nello Milotti značajan je istarski skladatelj koji je u svojoj ostavštini ostavio i pjesme za dječji uzrast. Obzirom da njegovo stvaralaštvo ima jaku zavičajnu notu, tako i ova Zbirka dječjih pjesama u kojoj je zavičajnost u velikoj mjeri zastupljena može biti dio odgojno-obrazovnog procesa u osnovnim školama, u osnovnim glazbenim školama, ali i u predškolskim ustanovama. Nedostupna ili teško dostupna literatura za dječje zborove dovela je do potrebe da se na jednom mjestu objedine i izdaju sve skladbe Nella Milottija pisane za taj uzrast. U ovoj zbirci objavljene su i one, do danas, nepoznate dječje pjesme Nella Milottija koje je skladatelj do kraja svog života čuvao u svom stanu. Neke pronađene partiture predstavljamo kao cikluse, jer je i sam skladatelj na neki način ukazao na njihovu cikličnost, dok su ostale svrstane kao samostalne skladbe ovisno o sastavu (odnosno broju glasova) za koji su pisane i ovisno o tome da li imaju klavirsku pratnju ili pratnja za neki drugi instrument (npr. za harmoniku). Neke su pjesme bile objavljivane u zbirkama edicije Naš kanat je lip, kao što su: Supetarci razletavci, Tovarić, Bezak na tovare, Mačkić, Labinjan puli potoka, Tići Matetiću i Naš gajardo, odn. u glazbenoj slikovnici Sunce ima dva barkuna, a ostale se pjesme prvi put objavljuju. Kao prvi ciklus pjesama, u Zbirci se javljaju pjesme koje su tiskane 1987. u glazbenoj slikovnici Sunce ima dva barkuna i takav smo naslov ostavili s obzirom da je za njegova tiskanja skladatelj bio živ i da je taj naslov i odobrio, vjerojatno i uz suglasnost tekstopisca svih pjesama, Daniela Načinovića. Novost jest objavljivanje istih pjesama i s klavirskom pratnjom.

dječje pjesme; Nello Milotti; glazba; Istra; metodika glazbe

nije evidentirano

engleski

Children's songs of Nello Milotti

nije evidentirano

children's songs; Nello Milotti; music; Istra; music didactics

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Dječje pjesme Nella Milottija / Canzoni per bambini di Nello Milotti

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Pedagogija, Znanost o umjetnosti