Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Usporedba tradicionalnog i industrijskog postupka proizvodnje džema od smokve i aronije (CROSBI ID 407547)

Ocjenski rad | diplomski rad

Tavra, Ivan Usporedba tradicionalnog i industrijskog postupka proizvodnje džema od smokve i aronije / Generalić Mekinić, Ivana (mentor); Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 2016

Podaci o odgovornosti

Tavra, Ivan

Generalić Mekinić, Ivana

hrvatski

Usporedba tradicionalnog i industrijskog postupka proizvodnje džema od smokve i aronije

Mediteranska prehrana posljednjih je godina prepoznata kao zlatni standard pravilne prehrane, a otkriveni su brojni povoljni učinci takve prehrane na zdravlje. Teme ovog diplomskog rada bila je usporedba tradicionalnog i industrijskog postupka proizvodnje džema od smokve i aronije. Kod tradicionalne pripreme smo koristili klasične dodatke kao pektin, šećer i limunsku kiselinu, dok smo kod industrijske pripreme koristili preparat Džemfix. Analizirane su homogenizirane sirovine smokve i aronije, te gotovi proizvodi. Parametri koji su određivani su količina ukupnih polifenola, suha tvar uzoraka te određivanje prisustva i količine konzervansa, a u konačnici je urađena usporedba navedenih parametara kod proizvoda dobivenog tradicionalnim i industrijskim postupkom.

smokva; aronija; džem; ukupni polifenoli; konzervansi

nije evidentirano

engleski

Comparison of the traditional and industrial processing of fig and aronia jam

nije evidentirano

fig; aronia; jam; total polyphenols; preservatives

nije evidentirano

Podaci o izdanju

36

27.10.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija