Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

The production of cold-pressed poppy seed oil (CROSBI ID 640645)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija

Moslavac, Tihomir ; Jokić, Stela ; Šubarić, Drago ; Aladić, Krunoslav ; Galović, Maja The production of cold-pressed poppy seed oil // "With Food to Health" Book of abstract and papers of 9th International Scientific and Professional Conference. 2016

Podaci o odgovornosti

Moslavac, Tihomir ; Jokić, Stela ; Šubarić, Drago ; Aladić, Krunoslav ; Galović, Maja

hrvatski

The production of cold-pressed poppy seed oil

Postupkom hladnog prešanja iz sjemenki maka (Papaver somniferum L.) dobije se kvalitetno jestivo ulje. Cilj ovog rada Bio je ispitati utjecaj procesnih parametara prešanja sjemenki maka na efikasnost proizvodnje hladno prešanog makovog ulja te njegovu kvalitetu. Prilikom prešanja mijenjani su sljedeći procesni parametri: brzina pužnice (frekvencija elektromotora), temperatura zagrijavanja glave preše i nastavak za izlaz pogače. Prešanje je provedeno sa kontinuiranom pužnom prešom. Primjenom standardnih metoda određeni su osnovni parametri kvalitete proizvedenog hladno prešanog makovog ulja. Rezultati ispitivanja pokazuju da procesni parametri hladnog prešanja značajno utječu na iskorištenje makovog ulja. Veće iskorištenje sirovog ulja i hladno prešanog makovog ulja postignuto je kod temperature zagrijavanaj glave preše 100 oC, frekvencije elektromotora 25 Hz i nastavka za izlaz pogače 6 mm.

sjemenke maka; hladno prešanje; ulje; procesni parametri

nije evidentirano

engleski

The production of cold-pressed poppy seed oil

nije evidentirano

sjemenke maka; hladno prešanje; ulje; procesni parametri

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2016.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

"With Food to Health" 9th International Scientific and Professional Conference

poster

13.10.2016-13.10.2016

Osijek, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija