Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 839739

VI. Međunarodna konferencija o industrijskoj baštini: Čovjek i industrija s naglaskom na povijesno iskustvo o čovjeku u industriji - Zbornik radova


VI. Međunarodna konferencija o industrijskoj baštini: Čovjek i industrija s naglaskom na povijesno iskustvo o čovjeku u industriji - Zbornik radova, Rijeka: Pro Torpedo Rijeka, 2016 (zbornik)


Naslov
VI. Međunarodna konferencija o industrijskoj baštini: Čovjek i industrija s naglaskom na povijesno iskustvo o čovjeku u industriji - Zbornik radova
(6th International conference of industrial heritage: The Man and the Industry With Emphasis on the Historical Experience of the Man in the Industry – Conference proceedings)

Urednik/ci
Lozzi Barković, Julija ; Mohović, Robert ; Palinić, Nana ; Rotim Malvić, Jasna

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, zbornik, ostalo

Izdavač
Pro Torpedo Rijeka

Grad
Rijeka

Godina
2016

Stranica
724

ISBN
978-953-56132-2-0

Ključne riječi
Rijeka ; industrijska baština ; ljudski rad ; radnici ; nematerijalna baština
(Rijeka ; industrial heritage ; human work ; workers ; intangible industrial heritage)

Sažetak
Glavna je tema odnos čovjeka i industrije i širi društveni i povijesni kontekst u kojem industrijska baština nastaje, a u kojem dolazi do njezina prepoznavanja i vrednovanja. Upravo ključne polazišne točke industrijalizacije te procesi i problemi koji su s njome povezani poput podjele rada, obrazovanja, osmišljavanja slobodnog vremena, uloge žena u industrijskoj proizvodnji, profesionalnih bolesti i slično, zahtijevaju raznolikost disciplina i gledišta, omogućujući sveobuhvatno zahvaćanje problematike.

Izvorni jezik
Hrvatski, engleski

Znanstvena područja
Arhitektura i urbanizam, Brodogradnja, GrađevinarstvoPOVEZANOST RADA


Ustanove
Filozofski fakultet, Rijeka,
Pomorski fakultet, Rijeka,
Građevinski fakultet, Rijeka