Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Ugljični materijali (CROSBI ID 741553)

Druge vrste radova | skripta

• Obrazovni materijal (visoko obrazovanje )

Legin, Mira ; Rađenović, Ankica Ugljični materijali / Črnko, Josip ; Matković, Prosper (ur.). Sisak: Metalurški fakultet Sisak, 2002. 115..

Podaci o odgovornosti

Legin, Mira ; Rađenović, Ankica

Črnko, Josip ; Matković, Prosper

hrvatski

Ugljični materijali

Danas, kada su novi kvalitetni i izdržljivi materijali vrlo cijenjeni, ugljični materijali dobivaju sve veće područje primjene. Moderna autoindustrija, medicina i svemirska tehnologija nezamisliva je bez ovih materijala. Ova skripta obrađuje sve do danas poznate ugljične materijale - od čistog ugljika, čađe, metalurškog, naftnog i smolnog koksa, elektroda za dobivanje aluminija i grafita do ugljičnih vlakana, ugljičnih kompozita i novih nanometrijskih ugljičnih materijala. U svakom poglavlju obuhvaćeni su dijelovi koji prikazuju svaki ugljični materijal od sirovina, dobivanja, strukture i svojstava do proizvodnje i primjene. sadržaj skripte predstavlja povezanost osnovnih i primjenjenih istraživanja, ali i svih koji se još uvijek provode u laboratorijima i čekaju na pravo mjesto i način primjene.

ugljik ; ugljični materijali ; koks ; grafit ; anoda

nije evidentirano

engleski

Carbon Materials

nije evidentirano

carbon ; carbon materials ; coke ; graphite ; anode

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Sisak: Metalurški fakultet Sisak

115

2002.

nije evidentirano

objavljeno

953-97821-5-5

Povezanost rada

Metalurgija