The adsorption of polyphenols onto β-glucan - kinetic studies (CROSBI ID 406861)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Tadić, Toma
Jakobek, Lidija
Krivak, Petra
engleski
The adsorption of polyphenols onto β-glucan - kinetic studies
Polifenolni spojevi su pokazali da mogu ulaziti u interakcije sa sastojcima hrane kao što su lipidi, proteini, te ugljikohidrati. Ove interakcije se mogu pratiti kroz proces adsorpcije kroz kinetička istraživanja pri čemu se mogu dobiti informacije o redu reakcije. U ovom radu istraživana je kinetika adsorpcije galne kiseline kao polifenola i β-glukana kao prehrambenog vlakna koji spada u skupinu polisaharida. Pokazalo se da se galna kiselina adsorbirala na β-glukan tijekom vremena, a reakcija adsorpcije galne kiseline na β-glukanu bila je pseudo-prvog reda.
polyphenols ; adsorption ; β-glucan ; kinetics studies
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o izdanju
11
30.09.2016.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek, Hrvatska