Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Današnje stanje rasprostranjenosti kebrača (Myricaria germanica /L./ Desv., Tamaricaceae) u Hrvatskoj (CROSBI ID 778985)

Druge vrste radova | ostalo

Franjić, Jozo ; Horvat, Gabrijel Današnje stanje rasprostranjenosti kebrača (Myricaria germanica /L./ Desv., Tamaricaceae) u Hrvatskoj // Šumarski list. 2016.

Podaci o odgovornosti

Franjić, Jozo ; Horvat, Gabrijel

hrvatski

Današnje stanje rasprostranjenosti kebrača (Myricaria germanica /L./ Desv., Tamaricaceae) u Hrvatskoj

Kebrač je rasprostranjen na području Europe (od Pireneja do Skandinavije i Kaspijskoga jezera, a južna granica su Pirineji, središnji Apenini, ilirske planine i istočna obala Jadranskoga mora) i Azije (Mala Azija, Armenija, Kavkaz, Iran, Afganistan). Vrsta je ograničena na srednji i gornji tok rijeka, a u planine ide do 2350 m n.v. U Himalajima su poznata nalazišta do 3950 m n.v. U Australiju i na Novi Zeland je unijeta. U Hrvatskoj je rasprostranjen uz rijeku Dravu (od Ormoža do Legrada), Muru i Savu. Zbog regulacije vodnih tokova (Sava, Drava i pritoci) mnoga su ranije poznata staništa uništena.

Kebrač; rasprostranjenost

nije evidentirano

engleski

The present state of distribution of Tamarisk (Myricaria germanica /L./ Desv., Tamaricaceae) in Croatia

nije evidentirano

Tamarisk; distribution

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Šumarski list

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano