Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Dogovor u Karađorđevu: mit ili stvarnost? (CROSBI ID 778978)

Druge vrste radova | audio/video zapis

Mihaljević, Josip ; Lučić, Ivica Dogovor u Karađorđevu: mit ili stvarnost? // Povijesne kontroverze, Treći program Hrvatskog radija. 2016.

Podaci o odgovornosti

Mihaljević, Josip ; Lučić, Ivica

hrvatski

Dogovor u Karađorđevu: mit ili stvarnost?

Brojni političari s područja bivše SFRJ, novinari, publicisti, a i neki povjesničari, uvjereni su da su se hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i srbijanski predsjednik Slobodan Milošević na sastanku održanom 25. ožujka 1991. u Karađorđevu dogovorili o podjeli Bosne i Hercegovine. Neki mediji sastanak su proglašavali tajnim, a plasirane su i teze da su dvojica predsjednika čak nacrtali kartu razgraničenja, te da je postojao "crveni telefon" kojim su izravno komunicirali. U novoj emisiji Trećeg programa Hrvatskoga radija otkrivamo je li sastanak bio tajan, je li bilo crtanja karata, je li postojao "crveni telefon" te što se doista dogodilo u Karađorđevu. Gost emisije je dr. sc. Ivica Lučić. Autor i voditelj: Josip Mihaljević. Urednica: Antonia Hrvatin Roth. Emitirano: HR3, 22.9.2016.

Franjo Tuđman ; Slobodan Milošević ; rat u Bosni i hercegovini ; Jugoslavija ; Karađorđevo

Emisija je emitirana 22. rujna 2016. na HR3.

engleski

The Agreement in Karadjordjevo: Myth or Reality?

nije evidentirano

Franjo Tudjman ; Slobodan Milosevic ; the war in Bosnia and Herzegovina ; Yugoslavia ; Karadjordjevo

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Povijesne kontroverze, Treći program Hrvatskog radija

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povijest

Poveznice