Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj sistemske biologije na buduća istraživanja o vinu (CROSBI ID 406352)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Vrbanović, Tanja Utjecaj sistemske biologije na buduća istraživanja o vinu / Zechner-Krpan, Vesna (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2016

Podaci o odgovornosti

Vrbanović, Tanja

Zechner-Krpan, Vesna

hrvatski

Utjecaj sistemske biologije na buduća istraživanja o vinu

Cilj završnog rada bio je prikazati kako sistemska biologija utječe na buduća istraživanja o vinu. Objašnjena je proizvodnja crnih i bijelih vina, od berbe, prerade, alkoholne fermentacije do punjenja vina u boce. Opisano je kako biotehnologija kvasaca djeluje na prehrambenu tehnologiju i tehnologiju pića. Detaljno je objašnjen razvitak sistemske biologije, podjela sistemske biologije na područja istraživanja. Navedeni su napretci u istraživanjima te kako sistemska biologija i biotehnologija mogu djelovati zajedno.

kvasci; sistemska biologija; vino

nije evidentirano

engleski

The influence of system biology on future researches in wine making

nije evidentirano

system biology; yeast; wine

nije evidentirano

Podaci o izdanju

33

20.09.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija