Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Povijest radija u Osijeku (CROSBI ID 778962)

Druge vrste radova | izložba

Katalinić, Ksenija ; Vrandečić, Davor ; Bijuković Maršić, Mirta ; Đukić, Marina Povijest radija u Osijeku // Muzej Slavonije. 2011.

Podaci o odgovornosti

Katalinić, Ksenija ; Vrandečić, Davor ; Bijuković Maršić, Mirta ; Đukić, Marina

hrvatski

Povijest radija u Osijeku

Izložba je nastala u suradnji Elektrotehničkog fakulteta Osijek, Odjela za kulturologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, HRT Radio Osijeka i Muzeja Slavonije Osijek. Na gotovo stoljetnom putu hrvatske radiofonije, započetom 1926. osnivanjem Radio Zagreba koji slavi 85 godina postojanja, vrlo brzo (1943.) susrećemo Radio Osijek, i to u ratnim zbivanjima kada je radio moćan medij promicanja politike vlasti. Za vrijeme velikosrpske agresije na Hrvatsku 24-satni program Radio Osijeka i nove radiopostaje sa sjedištem u Osijeku pune eter informacijama o ratnoj zbilji, napadima, pomoći, stradanjima civila i branitelja, a uz domoljubne pjesme odašilju istinu o Domovinskom ratu. Pjesmama preko motorole (1991.) prva se oglašava Ratna krugovalna postaja „Žuta podmornica" osnovana 1992., a za njom Hrvatski radio Baranja (1992.) i Slavonski radio (1993). U Osijeku privatne i komercijalne postaje, kakve su Gradski radio (1996.) i Radioplus (2001.), te internetske radiopostaje, Radio Mačkamama (2009.) i RADIOETFOS (2009.), pojava su na prijelomu tisućljeća i početak su novog digitalnog doba emitiranja radio programa.

povijest ; radio ; Osijek

nije evidentirano

engleski

The history of the radio in Osijek

nije evidentirano

history ; radio ; Osijek

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Muzej Slavonije

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Informacijske i komunikacijske znanosti, Povijest