Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Elaborat o izradi modela konstrukcije Protirona na Peristilu u Dioklecijanovoj palači u Splitu (CROSBI ID 778947)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Marović, Pavao ; Smoljanović, Hrvoje ; Nikolić, Željana ; Krstevska, Lidija Elaborat o izradi modela konstrukcije Protirona na Peristilu u Dioklecijanovoj palači u Splitu // Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije. 2016.

Podaci o odgovornosti

Marović, Pavao ; Smoljanović, Hrvoje ; Nikolić, Željana ; Krstevska, Lidija

hrvatski

Elaborat o izradi modela konstrukcije Protirona na Peristilu u Dioklecijanovoj palači u Splitu

U ovom elaboratu prikazane su specifikacije kamenih blokova, klamfi i trnova za izradu modela konstrukcije Protirona na Peristilu Dioklecijanove palače u Splitu, u mjerilu 1:4, radi provedbe eksperimentalnih ispitivanja na potresnom stolu (shaking table) u Institutu za potresno inženjerstvo i inženjersku seizmologiju (IZIIS) Sveučilišta Ćiril i Metod u Skopju, Makedonija. Na taj način bi se provela dinamička analiza modela Protirona, a pomoću zakona sličnosti bi se dobiveni rezultati mogli usporediti s onima dobivenima na stvarnoj konstrukciji Protirona. Isto tako, dobiveni rezultati će poslužiti za valorizaciju i kalibraciju numeričkog modela koji se za dinamičko ponašanje razvija pomoću metode konačno-diskretnih elemenata. Sva ova istraživanja se provode u sklopu HRZZ-ovog projekta Razvoj numeričkih modela armirano-betonskih i kamenih zidanih konstrukcija izloženih potresnom opterećenju zasnovanih na diskretnim pukotinama. Rezultate dosadašnjih saznanja i istraživanja u ovom području članovi projekta su prikazali u radovima.

Protiron; model; specifikacije; potresni stol

nije evidentirano

engleski

Design project for manufacturing phisical model of the Protiron at the Peristil within Diocletian Palace in Split

nije evidentirano

Protiron; model; specifications; shaking table

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Građevinarstvo, Temeljne tehničke znanosti, Povijest umjetnosti