Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Hidraulička analiza utjecaja obnove i prenamjene postojeće vodenice Trnovica u MHE investitora MHTj.d.o.o. iz Omišlja (CROSBI ID 778933)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Rubinić, Josip ; Žic, Elvis Hidraulička analiza utjecaja obnove i prenamjene postojeće vodenice Trnovica u MHE investitora MHTj.d.o.o. iz Omišlja // Hrvatske vode, VGO Rijeka. 2016.

Podaci o odgovornosti

Rubinić, Josip ; Žic, Elvis

hrvatski

Hidraulička analiza utjecaja obnove i prenamjene postojeće vodenice Trnovica u MHE investitora MHTj.d.o.o. iz Omišlja

Na desnoj obali Rječine u selu Trnovica, između stepenice u koritu Rječine i željeznog cestovnog mosta, lociran je derivacijski kanal za nekadašnju vodenicu/buduću MHE Trnovica, čije je investitor MHT j.d.o.o. iz Omišlja. Najbliža hidrološka postaja je limnigraf Zoretići – Rječina, locirana oko 300 m uzvodno od analizirane lokacije Trnovica. Radi se o obnovi energetskog korištenja voda za što nije previđena promjena geometrije derivacijskog kanala, već samo uspostava novoga kola MHE. Na kraju desnog obalnog zida Rječine neposredno uzvodno od stepenice u koritu Rječine, nalazi se zahvat vode za derivacijski kanal MHE na kojem je s desne strane zida locirana i regulacijska zapornica. Kanal dalje vodi ka kolu MHE uzodno od kojeg je na kraju kanala distributor protoka, s mogućnošću rasterećenja u sam kanal paralelno od kola, kao i bočno. U ovom elaboratu je dana hidraulička analiza utjecaja buduće MHE Trnovica na režim vodotoka Rječine temeljena na hidrološkoj analizi unutar predhodnih 40-tak godina.

hidraulički proračun; hidrološki proračun; mlinica; Trnovica; vodotok Rječina

nije evidentirano

engleski

The hydraulic analysis of the impact of reconstruction and conversion of the existing Trnovica water mills

nije evidentirano

hydraulic calculation; hydrological calculation; Trnovica mill; Trnovica village; Rječina watercourse

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Hrvatske vode, VGO Rijeka

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Građevinarstvo