Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kreativnost, dijalekt i zavičajnost u dječjem pisanom stvaralaštvu na primjeru natjecanja i smotre radova "Čakavčići pul Ronjgi" (CROSBI ID 639022)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | međunarodna recenzija

Riman, Kristina ; Pavletić, Helena Kreativnost, dijalekt i zavičajnost u dječjem pisanom stvaralaštvu na primjeru natjecanja i smotre radova "Čakavčići pul Ronjgi" // Dijete, igra, stvaralaštvo / Mendeš, Branimir (ur.). Split : Zagreb: Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, 2016. str. 149-156

Podaci o odgovornosti

Riman, Kristina ; Pavletić, Helena

hrvatski

Kreativnost, dijalekt i zavičajnost u dječjem pisanom stvaralaštvu na primjeru natjecanja i smotre radova "Čakavčići pul Ronjgi"

Svako ljudsko biće ima stvaralački potencijal kojem se u različitim povijesnim razdobljima pristupalo na različite načine. Kreativno djelovanje je kompleksan čin i ovisi o čitavom nizu vrlo različitih faktora. Kod djece, kreativnost se očituje u prvom redu u igri. Dječja igra nikada nije isključivo reprodukcija njihovog iskustva, nego kreativna prerada njihovih doživljaja. Svi tipovi kreativne aktivnosti, pisane ili govorene, karakteristični su za djecu školske dobi. U radu je stavljen naglasak na dječje pisano stvaralaštvo koje se njeguje u okviru redovite nastave hrvatskoga jezika, ali češće se stvaralačkim pisanjem djeca bave u okviru izvannastavnih aktivnosti. Kroz izvannastavne aktivnosti najčešće se ostvaruje načelo zavičajnosti u nastava. Stoga se u radu promatraju tematske, motivske i jezične značajke dječjih radova koji su nastali u okviru natječaja za najbolje radove na čakavskom dijalektu, Čakavčići pul Ronjgi.

dijalekt; dječje pisano stvaralaštvo; igra; izvannastavne aktivnosti; kreativnost

nije evidentirano

engleski

Creativity, dialect and homebound motifs in children's creative writing on the example of competition and presentation of works "Čakavčići pul Ronjgi"

nije evidentirano

dialect; children's creative writing; child's play; extracurricular activities; creativity

nije evidentirano

Podaci o prilogu

149-156.

2016.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Dijete, igra, stvaralaštvo

Mendeš, Branimir

Split : Zagreb: Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu

978-953-7395-98-8

Podaci o skupu

Nepoznat skup

predavanje

29.02.1904-29.02.2096

Povezanost rada

Filologija