Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Smart specialization strategies as a framework of strategic investment (CROSBI ID 778903)

Druge vrste radova | ostalo

Basarac Sertić, Martina Smart specialization strategies as a framework of strategic investment // Rad je objavljen u sklopu trogodišnjeg Jean Monnet projekta za potporu institucijama „POLO-Cro28 – Opservatorij politika u Hrvatskoj“, a koji se financira sredstvima Erasmus + programa Europske komisije.. 2016.

Podaci o odgovornosti

Basarac Sertić, Martina

engleski

Smart specialization strategies as a framework of strategic investment

U radu se analiziraju cilj, svrha i sadržaj strategija te daje usporedan prikaz tematskih prioritetnih područja u Hrvatskoj i odabranim novim članicama EU-a (Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Sloveniji). Nadalje, u radu se obrazlaže nastanak i slijed uspostavljanja samih strategija te njihova važnost u kontekstu kohezijske politike EU-a. Cilj je rada pridonijeti razumijevanju strategija pametne specijalizacije – novog koncepta industrijske politike u cilju razvoja inovativne ekonomije i postizanja gospodarskog rasta i prosperiteta država članica EU-a. Uvidom u strateške okosnice može se zaključiti kako je pametna specijalizacija prilika za izdizanje s niske razine ravnoteže, povećanje ukupne konkurentnosti EU-a i smanjenje međusobnih razlika među članicama.

smart specialization strategies ; Croatia

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Rad je objavljen u sklopu trogodišnjeg Jean Monnet projekta za potporu institucijama „POLO-Cro28 – Opservatorij politika u Hrvatskoj“, a koji se financira sredstvima Erasmus + programa Europske komisije.

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija