Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Procesi čišćenja difuznog soka u proizvodnji šećera iz šećerne repe (CROSBI ID 405562)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Marušić, Katarina Procesi čišćenja difuznog soka u proizvodnji šećera iz šećerne repe / Babić, Jurislav (mentor); Mostar, BiH, Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, . 2016

Podaci o odgovornosti

Marušić, Katarina

Babić, Jurislav

hrvatski

Procesi čišćenja difuznog soka u proizvodnji šećera iz šećerne repe

Proizvodnja i potrošnja konzumnog šećera (saharoze) u svijetu u stalnom je porastu te danas iznosi oko 170 milijuna tona godišnje. Glavne sirovine za proizvodnju šećera su šećerna trska (70 %) i šećerna repa (30 %). Proizvodnja šećera iz šećerne repe je kontinuirani proces koji se sastoji od slijedećih tehnoloških faza: prijem i skladištenje šećerne repe, proces difuzije saharoze iz šećerne repe, čišćenje difuznog soka, koncentriranje difuznog soka, kristalizacija saharoze i dorada kristalnog šećera. Čišćenje difuznog soka sastoji se od prve i druge alkalizacije te prve i druge saturacije. Ovisno o tehnologiji i kvaliteti difuznog soka primjenjuju se i dopunske metode čišćenja (sulfitacija, ionoizmjenjivači te aktivni ugljen).

šećer ; proizvodnja šećera ; šećerna repa ; čišćenje difuznog soka

nije evidentirano

engleski

The processes of diffusion juice purification in production of sugar from sugar beet

nije evidentirano

; sugar production ; sugar beet ; diffusion juice refining

nije evidentirano

Podaci o izdanju

18

08.09.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mostar, BiH

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija