Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj roka berbe na sadržaj polifenola i antocijana u grožđu crnih sorata vinove loze (CROSBI ID 231263)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Karoglan, Marko ; Osrečak, Mirela ; Tomaz, Ivana ; Sladić Juraj Utjecaj roka berbe na sadržaj polifenola i antocijana u grožđu crnih sorata vinove loze // Journal of Central European agriculture, 17 (2016), 3; 874-883. doi: 10.5513/JCEA01/17.3.1785

Podaci o odgovornosti

Karoglan, Marko ; Osrečak, Mirela ; Tomaz, Ivana ; Sladić Juraj

hrvatski

Utjecaj roka berbe na sadržaj polifenola i antocijana u grožđu crnih sorata vinove loze

S ciljem istraživanja utjecaja roka berbe, postavljen je pokus na četiri crne sorte vinove loze u čijem je grožđu popraćen sadržaj tradicionalnih pokazatelja kakvoće grožđa, kao što su šećer i ukupna kiselost, ali i sadržaj ukupnih polifenola i antocijana. Istraživane su sorte iz različitih vinogorja primorske Hrvatske, u tri različita roka berbe, uzimajući u obzir dvije proizvodne godine u nizu. Rezultati su ukazali na nepouzdanost tradicionalnih načina određivanja zrelosti grožđa, kao isključivih pokazatelja za određivanje roka berbe. Obzirom da dodatnim tjednom dozrijevanja u većini slučajeva nije došlo do daljnjeg porasta ukupnih polifenola i antocijana u grožđu, početak berbe ne bi trebalo bezrazložno odgađati.

antocijani ; crne sorte vinove loze ; polifenoli ; rok berbe

nije evidentirano

engleski

The effect of grape harvest date on polyphenols and anthocyanins content of different red grapes varieties

nije evidentirano

anthocyanins ; harvest date ; polyphenols ; red grapes

nije evidentirano

Podaci o izdanju

17 (3)

2016.

874-883

objavljeno

1332-9049

10.5513/JCEA01/17.3.1785

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)

Poveznice
Indeksiranost