The possibilities for cultivation truffles in Croatia (CROSBI ID 405481)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Širol, Snježana
Kos, Ivica
Širić, Ivan
hrvatski
The possibilities for cultivation truffles in Croatia
U radu su prikazane sistematske, morfološke i biološke karakteristike tartufa Tuber sp.. Kako bi bio razumljiv način na koji tartufi, bijeli (Tuber magnatum) i crni (Tuber melanosporum) žive, opisan je njihov način ishrane (mikoriza) i razmnožavanja. Također, u radu su prikazane faze uzgoja tartufa, koje se svode na: odabir supstrata za podizanje sadnica, odabir i prikupljanje sjemena viših biljaka sa kojima će tartuf ostvariti mikorizu, sterilizaciju i mikorizaciju presadnica, inokulaciju te sjevu i sam rast mikoriziranih tartufa.
mushrooms; white and black truffle; mycorrhiza; stages of cultivation
nije evidentirano
engleski
The possibilities for cultivation truffles in Croatia
nije evidentirano
mushrooms; white and black truffle; mycorrhiza; stages of cultivation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
16
06.09.2016.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb