Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

The possibilities for cultivation truffles in Croatia (CROSBI ID 405481)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Širol, Snježana The possibilities for cultivation truffles in Croatia / Kos, Ivica (mentor); Širić, Ivan (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2016

Podaci o odgovornosti

Širol, Snježana

Kos, Ivica

Širić, Ivan

hrvatski

The possibilities for cultivation truffles in Croatia

U radu su prikazane sistematske, morfološke i biološke karakteristike tartufa Tuber sp.. Kako bi bio razumljiv način na koji tartufi, bijeli (Tuber magnatum) i crni (Tuber melanosporum) žive, opisan je njihov način ishrane (mikoriza) i razmnožavanja. Također, u radu su prikazane faze uzgoja tartufa, koje se svode na: odabir supstrata za podizanje sadnica, odabir i prikupljanje sjemena viših biljaka sa kojima će tartuf ostvariti mikorizu, sterilizaciju i mikorizaciju presadnica, inokulaciju te sjevu i sam rast mikoriziranih tartufa.

mushrooms; white and black truffle; mycorrhiza; stages of cultivation

nije evidentirano

engleski

The possibilities for cultivation truffles in Croatia

nije evidentirano

mushrooms; white and black truffle; mycorrhiza; stages of cultivation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

16

06.09.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)