Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Zastupljenost voća i povrća u prehrani studentske populacije Sveučilišta u Mostaru (CROSBI ID 405410)

Ocjenski rad | diplomski rad

Soldo, Marijana Zastupljenost voća i povrća u prehrani studentske populacije Sveučilišta u Mostaru / Čačić Kenjerić, Daniela (mentor); Mostar, Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, . 2016

Podaci o odgovornosti

Soldo, Marijana

Čačić Kenjerić, Daniela

hrvatski

Zastupljenost voća i povrća u prehrani studentske populacije Sveučilišta u Mostaru

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) preporučuje unos najmanje 5 porcija ili 400 g voća i povrća na dan. Pri tome bi voće trebalo doprinositi barem 2 porcije, a povrće 3 porcije od čega barem jedna u svježem stanju. Unos u općoj populaciji jako varira, a za populaciju BiH podaci nisu dostupni. Cilj ovog rada je procjeniti zastupljenost voća i povrća u prehrani studenata Sveučilišta u Mostaru te utvrditi koje vrste voća i povrća dominiraju u konzumaciji. Podaci su prikupljeni metodom jednokratnog anonimnog upitnika od studenata koji su se dobrovoljno odazvali pozivu za sudjelovanje u istraživanju. Rezultati daju uvid u konzumaciju voća i povrća u ispitivanoj populaciji.

voće ; povrće ; studenti ; konzumacija

nije evidentirano

engleski

Fruits and vegetables in a diet of students in Mostar

nije evidentirano

fruits ; vegetables ; students ; consumption

nije evidentirano

Podaci o izdanju

44

07.07.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mostar

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija