Zastupljenost voća i povrća u prehrani studentske populacije Sveučilišta u Mostaru (CROSBI ID 405410)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Soldo, Marijana
Čačić Kenjerić, Daniela
hrvatski
Zastupljenost voća i povrća u prehrani studentske populacije Sveučilišta u Mostaru
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) preporučuje unos najmanje 5 porcija ili 400 g voća i povrća na dan. Pri tome bi voće trebalo doprinositi barem 2 porcije, a povrće 3 porcije od čega barem jedna u svježem stanju. Unos u općoj populaciji jako varira, a za populaciju BiH podaci nisu dostupni. Cilj ovog rada je procjeniti zastupljenost voća i povrća u prehrani studenata Sveučilišta u Mostaru te utvrditi koje vrste voća i povrća dominiraju u konzumaciji. Podaci su prikupljeni metodom jednokratnog anonimnog upitnika od studenata koji su se dobrovoljno odazvali pozivu za sudjelovanje u istraživanju. Rezultati daju uvid u konzumaciju voća i povrća u ispitivanoj populaciji.
voće ; povrće ; studenti ; konzumacija
nije evidentirano
engleski
Fruits and vegetables in a diet of students in Mostar
nije evidentirano
fruits ; vegetables ; students ; consumption
nije evidentirano
Podaci o izdanju
44
07.07.2016.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mostar