Kakvoća domaćeg bijelog vina Pinot sivi iz podregije Slavonija (CROSBI ID 404470)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Čobanov, Ana
Zechner-Krpan, Vesna
hrvatski
Kakvoća domaćeg bijelog vina Pinot sivi iz podregije Slavonija
Cilj završnog rada bio je odrediti parametre kakvoće domaćeg bijelog vina sorte Pinot sivi iz vinogorja Požega–Pleternica, podregije Slavonija, berba 2015. Osnovna analiza vina je izvršena u analitičko-kemijskom laboratoriju Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta gdje je određen udio etanola, koncentracija neprevrelog šećera, slobodnog, vezanog i ukupnog sumpora, te hlapljivih i ukupnih kiselina. Papirnom kromatografijom utvrđena je prisutnost vinske, jabučne i mliječne kiseline, a HPLC-metodom određene su koncentracije glukoze, etanola, glicerola, mliječne i octene kiseline. Svi analizirani parametri koji podliježu zakonskoj regulativi, nalaze se unutar dopuštenih granica.
bijelo vino; HPLC- metoda; papirna kromatografija; Pinot sivi
nije evidentirano
engleski
Quality of domestic white wine Pinot gris from the subregion Slavonija
nije evidentirano
HPLC-method; Pinot Gris; thin-layer chromatography; white wine
nije evidentirano
Podaci o izdanju
38
30.06.2016.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb