Povrćarstvo (CROSBI ID 746620)
Druge vrste radova | ostalo
• Obrazovni materijal (nedefinirano )
Podaci o odgovornosti
Lešić, Ružica ; Borošić, Josip ; Buturac, Ivan ; Herak Ćustić, Mirjana ; Poljak, Milan ; Romić, Davor
hrvatski
Povrćarstvo
Povrćarstvo (III. dopunjeno izdanje) je udžbenik Sveučilišta u Zagrebu. Ovisno o gospodarskoj vrijednosti u nas, u udžbeniku su, u širem ili užem opsegu, obrađene 83 kulture kroz poglavlja o podrijetlu, hranidbenoj i zdravstvenoj vrijednosti, proizvodnji u svijetu i u nas, morfološkim i biološkim svojstvima, ekološkim uvjetima (klima, tlo), potrebi hraniva i gnojidbi, izboru kultivara, tehnologiji uzgoja ovisno o namjeni (izravna sjetva i iz presadnica, na otvorenom i u zaštićenim prostorima), berbi i prinosima, doradi i skladištenju.
povrće; biologija; morfologija; uvjeti uzgoja; uzgoj; ishrana; navodnjavanje; berba; skladištenje
III. dopunjeno izdanje
engleski
Vegetable crops
nije evidentirano
vegetables; botany; morphology; cultivation conditions; culture; nutrition; irrigation; harvest; storage
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Čakovec: Zrinski
660
2016.
nije evidentirano
objavljeno
978-953-155-133-5