Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kruh u službi zdravlja (CROSBI ID 229853)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika

Čukelj, Nikolina ; Novotni, Dubravka ; Ćurić, Duška Kruh u službi zdravlja // Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu, 145 (2016), 12-14

Podaci o odgovornosti

Čukelj, Nikolina ; Novotni, Dubravka ; Ćurić, Duška

hrvatski

Kruh u službi zdravlja

Kruh iz različitih cjelovitih žitarica izvor je mnogobrojnih spojeva važnih za očuvanje zdravlja, no unatoč tome što su potrošači uglavnom svjesni pozitivnih strana cjelovitih proizvoda, ipak uglavnom ne žele mijenjati okus i užitak jedenja sa zdravstvenim dobrobitima, posebice ako u tom trenutku nemaju zdravstvenih problema. Zbog toga je nužna suradnja ljudi koji rade u obrazovanju, istraživanju, industriji i marketingu kako bi se cjeloviti i obogaćeni kruh što više približio potrošaču.

kruh; obogaćivanje; cjelovite žitarice; potrošač; bioaktivni spojevi

nije evidentirano

engleski

The role of bread in health promotion

nije evidentirano

bread; enrichment; whole-grains; consumer; bioactive compounds

nije evidentirano

Podaci o izdanju

145

2016.

12-14

objavljeno

1330-1977

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija