Kruh u službi zdravlja (CROSBI ID 229853)
Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika
Podaci o odgovornosti
Čukelj, Nikolina ; Novotni, Dubravka ; Ćurić, Duška
hrvatski
Kruh u službi zdravlja
Kruh iz različitih cjelovitih žitarica izvor je mnogobrojnih spojeva važnih za očuvanje zdravlja, no unatoč tome što su potrošači uglavnom svjesni pozitivnih strana cjelovitih proizvoda, ipak uglavnom ne žele mijenjati okus i užitak jedenja sa zdravstvenim dobrobitima, posebice ako u tom trenutku nemaju zdravstvenih problema. Zbog toga je nužna suradnja ljudi koji rade u obrazovanju, istraživanju, industriji i marketingu kako bi se cjeloviti i obogaćeni kruh što više približio potrošaču.
kruh; obogaćivanje; cjelovite žitarice; potrošač; bioaktivni spojevi
nije evidentirano
engleski
The role of bread in health promotion
nije evidentirano
bread; enrichment; whole-grains; consumer; bioactive compounds
nije evidentirano
Podaci o izdanju
145
2016.
12-14
objavljeno
1330-1977