Dokazivanje svinjskog mesa metodom ELISA u toplinski obrađenim uzorcima (CROSBI ID 483536)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Sapunar-Postružnik, Jasenka ; Bažulić, Davorin ; Majnarić, Darko ; Petrak, Tomislav ; Logomerac, Vesna
hrvatski
Dokazivanje svinjskog mesa metodom ELISA u toplinski obrađenim uzorcima
Proveden je postupak ocjene podobnosti komercijalnog testa ELISA za kvalitativno i kvantitativno određivanje svinjskog mesa u toplinski obrađenim uzorcima. Analizirani su gotovi mesni proizvodi, te oni pripremljeni u laboratoriju. Dobiveni rezultati pokazuju da je donja granica pouzdanosti kvalitativnog utvrđivanja 1%, a gornja 100% svinjskog mesa. Kvantitativnu analizu moguće je obaviti samo za uzorke koji sadrže između 1 i 5 % svinjskog mesa.
toplinski obrađeni proizvodi; vrsta mesa; ELISA
nije evidentirano
engleski
Qualitative and Quantitative Testing of Thermally Treated Pork Samples by ELISA Method
nije evidentirano
thermally treated products; kind of meat; ELISA
nije evidentirano
Podaci o prilogu
141-146-x.
2000.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Drugi Hrvatski veterinarski kongres
Balenović, Tomislav
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora
Podaci o skupu
Drugi hrvatski veterinarski kongres
poster
01.01.2000-01.01.2000
Cavtat, Hrvatska