Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Đuro Koča-šumar i entomolog (CROSBI ID 228740)

Prilog u časopisu | stručni rad

Durbešić Paula ; Mičetić Stanković, Vlatka Đuro Koča-šumar i entomolog // Prirodoslovlje, 14 (2014), 1-2; 157-164

Podaci o odgovornosti

Durbešić Paula ; Mičetić Stanković, Vlatka

hrvatski

Đuro Koča-šumar i entomolog

Đuro Koča živio je u drugoj polovici 19. stoljeća, a svojim je radom pridonio razvoju šumarstva u nas. Njegove su velike zasluge i u unaprjeđenju entomološke znanosti, sakupljao je i istraživao kukce kojima je bio zanesen. Prikupio je vrijednu entomološku zbirku koju je otkupio tadašnji Hrvatski narodni zoološki muzej (sadašnji Hrvatski prirodoslovni muzej) u Zagrebu, gdje se i danas čuva. Surađivao je s brojnim entomolozima iz inozemstva, koji su cijeneći njegov rad, njegovim imenom nazvali pet vrsta kukaca.

kornjaši (Coleoptera); leptiri (Microlepidoptera); vretenca (Odonata); ose šiškarice (Hymenoptera – Cynipidae); mrežokrilci (Neuroptera)

nije evidentirano

engleski

Đuro Koča - Forester and entomologist

nije evidentirano

beetles (Coleoptera); butterflies (Microlepidoptera); dragonflies (Odonata); wasps (Hymenoptera – Cynipidae); lacewings (Neuroptera)

nije evidentirano

Podaci o izdanju

14 (1-2)

2014.

157-164

objavljeno

1333-6347

Povezanost rada

Biologija