Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Sarkofag s formulom sankcije iz Trogira (Aspekti bizantske diplomatičke tradicije u ranosrednjovjekovnoj jadranskoj epigrafiji) (CROSBI ID 635405)

Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa

Basić, Ivan Sarkofag s formulom sankcije iz Trogira (Aspekti bizantske diplomatičke tradicije u ranosrednjovjekovnoj jadranskoj epigrafiji) // Predavanje na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu Zagreb, Hrvatska, 13.05.2016-13.05.2016

Podaci o odgovornosti

Basić, Ivan

hrvatski

Sarkofag s formulom sankcije iz Trogira (Aspekti bizantske diplomatičke tradicije u ranosrednjovjekovnoj jadranskoj epigrafiji)

Autor u popularnoj formi, prilagođenoj studentima izbornog kolegija "Trogir-grad i spomenici. Antička i srednjovjekovna arhitektura i umjetnost Trogira i okolice", prezentira dio svojih istraživanja problema pojave bizantske pravne formule protiv oskvrnuća grobnice na ulomku jednog ranosrednjovjekovnog sarkofaga iz Trogira.

Trogir; sarkofag; epigrafija; Bizant; pravo; pravna kultura

nije evidentirano

engleski

A sarcophagus with a sanction-formula from Trogir (Aspects of Byzantine diplomatics in the Early Medieval epigraphy of Dalmatia)

nije evidentirano

Trogir; sarcophagus; epigraphy; Byzantium; law; legal culture

nije evidentirano

Podaci o prilogu

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o skupu

Predavanje na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu

predavanje

13.05.2016-13.05.2016

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

Povijest