Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 816044

Definiranje pripreme i kalibriranja konti lijevanih gredica za proizvodnju bešavnih cijevi prema investicionom programu VBC-2 i postojećem stanju


Mamuzić, Ilija; Devčić, Nikola; Nenadić (Rešković), Stoja
Definiranje pripreme i kalibriranja konti lijevanih gredica za proizvodnju bešavnih cijevi prema investicionom programu VBC-2 i postojećem stanju, 1978. (elaborat).


Naslov
Definiranje pripreme i kalibriranja konti lijevanih gredica za proizvodnju bešavnih cijevi prema investicionom programu VBC-2 i postojećem stanju
(Defining preparation and calibration continuously cast steel for the production of seamless pipes according to the investment program VBC-2 and the current situation)

Autori
Mamuzić, Ilija ; Devčić, Nikola ; Nenadić (Rešković), Stoja

Izvornik
Institut za metalurgiju, Željezara Sisak

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, elaborat

Godina
1978

Ključne riječi
Kontinuirano ljevane gredice ; bešavne cijevi
(Continuous cast steel ; seamless pipe)

Sažetak
Za potrebe treće faze razvoja Željezare Sisak i nakon usvajanja proizvodnje kontinuiranog lijevanja čelika, istražen je mogućnost korištenja šesterokutnih kontinuirano lijevanih gredica kao uloška u VBC-2. Provedena je kalibracija postojeće preše na srednjoj pruzi VBC i bušenje čaše iz šesterokutnih i kvadratnih gredica, te ispitana ekscentričnost čaše. Utvrđeno je da se mogu koristiti oba formata za valjanje bešavnih cijevi, ali je nešto povoljniji kvadratni presjek.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
MetalurgijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Metalurški fakultet, Sisak