Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Postupci za dokazivanje goveđeg tkiva u toplinski obrađenim uzorcima namirnica (CROSBI ID 94477)

Prilog u časopisu | stručni rad

Cvrtila, Željka ; Hadžiosmanović, Mirza ; Bažulić, Davorin ; Njari, Bela Postupci za dokazivanje goveđeg tkiva u toplinski obrađenim uzorcima namirnica // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 17 (2002), -; 45-48-x

Podaci o odgovornosti

Cvrtila, Željka ; Hadžiosmanović, Mirza ; Bažulić, Davorin ; Njari, Bela

hrvatski

Postupci za dokazivanje goveđeg tkiva u toplinski obrađenim uzorcima namirnica

Glavnim razlogom za utvrđivanjem vrsta mesa u toplinski obrađenim ili neobrađenim proizvodima od mesa je želja da se potrošač, trgovina i industrija zaštite od lažnih deklariranja proizvoda i krivotvorenja određenih vrsta proizvoda, što je vrlo značajno sa zdravstvenog i religioznog, te ekonomskog stanovišta. Potreba za kontrolom kakvoće u tom području djelovanja je znatno porasla posljednjih nekoliko godina, posebno rigoroznim uvjetima trgovine u Europskoj uniji (EU). Identifikacijom vrste tkiva u proizvodima moguće je prevenirati konzumaciju proizvoda u čijem sastavu se nalazi goveđe tkivo, što je danas zbog opasnosti od goveđe spongiformne encefalopatije (GSE) izuzetno značajno.

identifikacija vrsta mesa; goveđa spongiformna encefalopatija

nije evidentirano

engleski

-

nije evidentirano

identification of meat types; bovine spongiform encefalopaty

nije evidentirano

Podaci o izdanju

17 (-)

2002.

45-48-x

objavljeno

1332-0025

1848-8323

Povezanost rada

Veterinarska medicina