Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 813234

Senzorna svojstva voćnih vina proizvedenih od kupina sorte Thornfree


Tomić, Antonija; Puhelek, Ivana; Mihaljević Žulj, Marin; Jeromel, Ana
Senzorna svojstva voćnih vina proizvedenih od kupina sorte Thornfree // Glasnik zaštite bilja, 39 (2016), 3; 38-43 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


Naslov
Senzorna svojstva voćnih vina proizvedenih od kupina sorte Thornfree
(Sensory properties of fruit wines produced from blackberry cultivar Thornfree)

Autori
Tomić, Antonija ; Puhelek, Ivana ; Mihaljević Žulj, Marin ; Jeromel, Ana

Izvornik
Glasnik zaštite bilja (0350-9664) 39 (2016), 3; 38-43

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
Voćno vino od kupina ; kvasci ; enološki enzimi ; fizikalno-kemijski sastav ; senzorno ocjenjivanje
(Fruit wine from blackberries ; yeasts ; oenological enzymes ; physical and chemical composition ; sensory evaluation)

Sažetak
U posljednje vrijeme u našoj je zemlji porasla proizvodnja voćnih vina od kupina, a istraživanja o tehnologiji proizvodnje te o kemijskom sastavu i senzornim svojstvima tih vina, vrlo je malo. Cilj ovog istraživanja je bio utvrditi utjecaj različitih komercijalno dostupnih kvasaca i nezima na kemijski sastav i senzorna svojstva vina od kupine.Korištena su dva različita komercijalna kvasca, Uvaferm BDX Saccharomyces cerevisiae i Lalvin 71B Saccharomyces cerevisiae te dvije vrste enoloških enzima, Lallzyme OE i Lallzyme EX-V. U dobivenim vinima određen je njihov osnovni fizikalno-kemijski sastav te su senzorno ocjenjena 6 mjeseci nakon proizvodnje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka:


  • CAB Abstracts
  • FSTA: Food Science and Technology Abstracts