Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Strategija razvoja turizma Grada Zadra za razdoblje 2016.–2026. godine (CROSBI ID 778294)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Krce Miočić, Božena ; Magaš, Damir ; Bacalja, Robert ; Razović, Mili ; Vidić, Gabrijela ; Klarin, Tomislav Strategija razvoja turizma Grada Zadra za razdoblje 2016.–2026. godine // Turistička zajednica Grada Zadra. 2016.

Podaci o odgovornosti

Krce Miočić, Božena ; Magaš, Damir ; Bacalja, Robert ; Razović, Mili ; Vidić, Gabrijela ; Klarin, Tomislav

hrvatski

Strategija razvoja turizma Grada Zadra za razdoblje 2016.–2026. godine

Strategija razvoja turizma Grada Zadra za razdoblje 2016.–2026. godine temeljni je strateški razvojni dokument turizma Grada Zadra, a utemeljen je na smjernicama definiranim razvojnom strategijom turizma Zadarske županije iz 2013. godine te je usklađen s ostalim relevantnim nacionalnim, županijskim i gradskim planskim dokumentima. Temeljni cilj Strategije razvoja turizma Grada Zadra održivi je razvoj turizma, za koji Grad Zadar ima kvalitetne prirodne, kulturno- povijesne i društveno-gospodarske resurse. Dokument se temelji na primarnom istraživanju i sekundarnim podacima te u potpunosti prati suvremene teorijske i praktične spoznaje o strateškim aspektima turističkog razvoja. Svrha strategije je definiranje smjernica Grada Zadra kao urbane turističke destinacije koje će svim dionicima poslužiti kao putokaz u usmjeravanju i usuglašavanju njihovih pojedinačnih poslovnih strategija ka zajedničkom cilju održivog razvoja turizma. Strategijom se formulira jačanje konkurentnosti turističkog proizvoda Grada Zadra, s ciljem općeg društveno- gospodarskog razvoja Grada. Naručitelj studije je Turistička zajednica Grada Zadra, a u njenoj izradi su sudjelovali znanstvenici i stručnjaci Sveučilišta u Zadru i drugih suradničkih institucija. Voditeljica projekta i projektnog tima je doc. dr. sc. Božena Krce Miočić sa Sveučilišta u Zadru.

planiranje; razvoj; turizam

nije evidentirano

engleski

Tourism development strategy of the Town Zadar for the period 2016-2026

nije evidentirano

plannnig; development; tourism

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Turistička zajednica Grada Zadra

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija