Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 812513

50 godina Poljoprivrednoga fakulteta


50 godina Poljoprivrednoga fakulteta, Osijek: Poljoprivredni fakultet u Osijeku, 2010 (monografija)


Naslov
50 godina Poljoprivrednoga fakulteta
(50 Year of Faculty of Agriculture)

Urednik/ci
Guberac, Vlado ; Marić, Sonja ; Florijančić, Tihomir

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, monografija, pregledna

Izdavač
Poljoprivredni fakultet u Osijeku

Grad
Osijek

Godina
2010

Stranica
474

ISBN
978-953-6331-84-0

Ključne riječi
monografija; Poljoprivredni fakultet; Osijek
(monograph; Faculty of Agriculture; Osijek)

Sažetak
Pred vama je monografija o naših prvih 50 godina postojanja i rada. Period je to u kojem je Fakultet imao svoja dobra i manje dobra razdoblja, u kojem je na njemu radio veliki broj djelatnika, od profesora preko administracije do tehničkih službi. U tom je periodu kroz Fakultet prošlo na tisuće studenata, na njemu se održalo tisuće sati nastavnoga rada i obranilo nekoliko tisuća diplomskih, magistarskih i doktorskih radova. Provedeni su bezbrojni sati u laboratorijima i na pokusnim površinama, objavljeno je tisuće znanstvenih i stručnih radova. Svatko tko je sudjelovao u bilo kojem dijelu rada našega Fakulteta ugradio je u njega dio sebe i pomogao da on iz godine u godinu postane bolji, veći te preživi i najgora ratna stradanja. Ovom smo monografijom željeli na jednome mjestu prikazati sve rezultate našega rada kroz proteklih pola stoljeća. Nastojali smo prikupiti podatke iz svih izvora do kojih smo mogli doći. Pri tome smo imali veliku podršku i pomoć svih djelatnika Fakulteta i na tome svima puno hvala. Mišljenja smo da podaci koje smo prikupili zorno pokazuju intenzitet našega rada i kvalitetu postignutih rezultata. Ujedno, oni su i snažni poticaj za budućnost i za još veće i bolje rezultate u naših sljedećih pedeset godina. Čitajući monografiju i sami ćete vidjeti koliko je nastavnih planova usvojeno, projekata vođeno, studenata na sveučilišnim i stručnim studijima diplomiralo. Nadamo se da nikoga nismo pogreškom ispustili ili nehotice naveli krivi podatak o godini diplomiranja, provođenju projekata i slično. Ukoliko je do pogreške došlo, ona je svakako nenamjerna i iskreno se ispričavamo. Prepuštamo vas sada prelistavanju i čitanju ove monografije te se nadamo da ćete uživati u tome jednako kao što smo i mi uživali prikupljajući podatke i sastavljajući je.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)POVEZANOST RADA


Ustanove
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Tihomir Florijančić (autor)

Avatar Url Sonja Vila (autor)

Citiraj ovu publikaciju

50 godina Poljoprivrednoga fakulteta, Osijek: Poljoprivredni fakultet u Osijeku, 2010 (monografija)
Guberac, V., Marić, S. & Florijančić, T. (ur.) (2010) 50 godina Poljoprivrednoga fakulteta. Osijek, Poljoprivredni fakultet u Osijeku.
@book{book, collectioneditor = {Lu\v{z}ai\'{c}, Ras}, translator = {Perkovi\'{c}, Anica}, year = {2010}, pages = {474}, keywords = {monograph, Faculty of Agriculture, Osijek}, isbn = {978-953-6331-84-0}, title = {50 Year of Faculty of Agriculture}, keyword = {monograph, Faculty of Agriculture, Osijek}, publisher = {Poljoprivredni fakultet u Osijeku}, publisherplace = {Osijek} }