Proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa (CROSBI ID 227430)
Prilog u časopisu | prethodno priopćenje
Podaci o odgovornosti
Kozačinski, Lidija ; Cvrtila Fleck, Željka ; Njari, Bela ; Shek-Vugrovečki, Ana ; Šimpraga, Miljenko
hrvatski
Proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa
Meso i proizvodi od mesa smatraju se neophodnim za prehranu ljudi. Porast broja stanovništva, ekonomski rast i proširenje tržišta dovode do povećanja potražnje za mesom i hranom životinjskog podrijetla. Promjene prehrambenih potreba i navika radi rasta prihoda i demografske tranzicije, povećavaju potrebu za raznolikom hranom životinjskog podrijetla. Stoga je cilj ovog istraživanja bio tradicijski uzgoj ovaca i janjadi dopuniti i unaprijediti inovativnim rješenjem kao što je to moguća proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa. Proizvodnja treba biti prilagođena zahtjevima tržišta imajući u vidu pritiske konkurencije u ovom sektoru proizvodnje. Ovakvo istraživanje prvenstveno je usmjereno u pružanju alternativnih proizvoda sa zadaćom dopune asortimana potražnje zahtjevnijih potrošača.
janjeće meso; obarene kobasice
nije evidentirano
engleski
Production of cooked sausages from mutton/lamb
nije evidentirano
sheep; mutton/lamb product quality
nije evidentirano