Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa (CROSBI ID 227430)

Prilog u časopisu | prethodno priopćenje

Kozačinski, Lidija ; Cvrtila Fleck, Željka ; Njari, Bela ; Shek-Vugrovečki, Ana ; Šimpraga, Miljenko Proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (2015), 6; 552-557

Podaci o odgovornosti

Kozačinski, Lidija ; Cvrtila Fleck, Željka ; Njari, Bela ; Shek-Vugrovečki, Ana ; Šimpraga, Miljenko

hrvatski

Proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa

Meso i proizvodi od mesa smatraju se neophodnim za prehranu ljudi. Porast broja stanovništva, ekonomski rast i proširenje tržišta dovode do povećanja potražnje za mesom i hranom životinjskog podrijetla. Promjene prehrambenih potreba i navika radi rasta prihoda i demografske tranzicije, povećavaju potrebu za raznolikom hranom životinjskog podrijetla. Stoga je cilj ovog istraživanja bio tradicijski uzgoj ovaca i janjadi dopuniti i unaprijediti inovativnim rješenjem kao što je to moguća proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa. Proizvodnja treba biti prilagođena zahtjevima tržišta imajući u vidu pritiske konkurencije u ovom sektoru proizvodnje. Ovakvo istraživanje prvenstveno je usmjereno u pružanju alternativnih proizvoda sa zadaćom dopune asortimana potražnje zahtjevnijih potrošača.

janjeće meso; obarene kobasice

nije evidentirano

engleski

Production of cooked sausages from mutton/lamb

nije evidentirano

sheep; mutton/lamb product quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

XVII (6)

2015.

552-557

objavljeno

1332-0025

Povezanost rada

Veterinarska medicina