Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 811523

Masnoće u hrani - prijatelj ili neprijatelj zdravlja


Delaš, Ivančica
Masnoće u hrani - prijatelj ili neprijatelj zdravlja // 100 (i pokoja više) crtica iz znanosti o prehrani / Šatalić Zvonimir (ur.).
Koprivnica: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2013. str. 242-243


Naslov
Masnoće u hrani - prijatelj ili neprijatelj zdravlja
(Fats in food - friend or foe for the health)

Autori
Delaš, Ivančica

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, stručni

Knjiga
100 (i pokoja više) crtica iz znanosti o prehrani

Urednik/ci
Šatalić Zvonimir

Izdavač
Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista

Grad
Koprivnica

Godina
2013

Raspon stranica
242-243

ISBN
978-953-6893-01-0

Ključne riječi
Masnoće, hrana, zdravlje
(Fats, nutrition, health)

Sažetak
Rad predstavlja osvrt na važnost masnoća u prehrani, s naglaskom na esencijalne masne kiseline i rizike bezmasne prehrane. Iako se masnoće povezuju s povećanim rizikom od razvoja bolesti krvožilnog sustava, dijabetesa i drugih, njihova uloga u izgradnji ljudskog organizma i opskrbi energijom ne smije se zanemariti

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Temeljne medicinske znanosti, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
0108068

Ustanove
Medicinski fakultet, Zagreb

Autor s matičnim brojem:
Ivančica Delaš, (86340)