Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Značaj mlijeka u ljudskoj prehrani (CROSBI ID 752657)

Druge vrste radova | popularni rad

Mijić, Pero Značaj mlijeka u ljudskoj prehrani // Glas lišana. 2000.

Podaci o odgovornosti

Mijić, Pero

hrvatski

Značaj mlijeka u ljudskoj prehrani

Mlijeko je fiziološka tečnost, proizvedena u mliječnom organu životinje, prirodom određena hrana za podmladak i nezamjenjiva za ljude svih uzrasta. Mlijeko se upotrebljava od najstarijih vremena na svim stranama svijeta. Mlijeko sadrži sve neophodne sastojke u takovm sastavu i međusobnom odnosu koji su bitni za ravoj mladunčeta i za normalno funkcioniranje odraslog organizma. Najveća vrijednost mlijeka u ljudskoj prehrani je ne samo u njegovom sastavu, nego i u povezanosti pojedinih komponenti koje ljudski organizam dobro prihvata. Standardnom analizom mlijeka dobiva se pet najvažnijih sastojaka mlijeka: voda, mliječna mast, laktoza (mliječni šećer), bjelančevine i pepeo.

mlijeko ; hrana ; kvaliteta

nije evidentirano

engleski

Značaj mlijeka u ljudskoj prehrani

nije evidentirano

milk ; food ; quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Glas lišana

2000.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Šumarstvo