Značaj mlijeka u ljudskoj prehrani (CROSBI ID 752657)
Druge vrste radova | popularni rad
Podaci o odgovornosti
Mijić, Pero
hrvatski
Značaj mlijeka u ljudskoj prehrani
Mlijeko je fiziološka tečnost, proizvedena u mliječnom organu životinje, prirodom određena hrana za podmladak i nezamjenjiva za ljude svih uzrasta. Mlijeko se upotrebljava od najstarijih vremena na svim stranama svijeta. Mlijeko sadrži sve neophodne sastojke u takovm sastavu i međusobnom odnosu koji su bitni za ravoj mladunčeta i za normalno funkcioniranje odraslog organizma. Najveća vrijednost mlijeka u ljudskoj prehrani je ne samo u njegovom sastavu, nego i u povezanosti pojedinih komponenti koje ljudski organizam dobro prihvata. Standardnom analizom mlijeka dobiva se pet najvažnijih sastojaka mlijeka: voda, mliječna mast, laktoza (mliječni šećer), bjelančevine i pepeo.
mlijeko ; hrana ; kvaliteta
nije evidentirano
engleski
Značaj mlijeka u ljudskoj prehrani
nije evidentirano
milk ; food ; quality
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Glas lišana
2000.
nije evidentirano
objavljeno