Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

INFORMACIJSKO KOMUNIKACIJSKA TEHNOLOGIJA KAO TEMELJ SUVREMENOG SVEUČILIŠTA (CROSBI ID 402893)

Ocjenski rad | doktorska disertacija

Puvača, Milan INFORMACIJSKO KOMUNIKACIJSKA TEHNOLOGIJA KAO TEMELJ SUVREMENOG SVEUČILIŠTA / Lamza - Maronić, Maja (mentor); Osijek, Ekonomski fakultet u Osijeku, . 2013

Podaci o odgovornosti

Puvača, Milan

Lamza - Maronić, Maja

hrvatski

INFORMACIJSKO KOMUNIKACIJSKA TEHNOLOGIJA KAO TEMELJ SUVREMENOG SVEUČILIŠTA

Utjecaj informacijske tehnologije na svakodnevne živote ljudi više je nego vidljiv. Dostupnost informacije te mogućnost stalnog geografsko i vremenski neuvjetovanog kontakta postale su imperativ suvremenog načina života, a posebice poslovanja. Cijena informatičke opreme neusporedivo je niža, komunikacijska infrastruktura dostupnija i jeftinija, a općenita prihvaćenost IKT nikada zastupljenija. Obrazovne ustanove visokog školstva kao neosporni stup daljnjeg profesionalnog usmjeravanja studenta nalaze se u izazovnoj poziciji praćenja dinamičnih tržišnih promjena koje budućim akademskim građanima moraju biti približene. Praktična primjena informacijsko komunikacijskih alata u nastavnom procesu omogućuje upravo kvalitetnije, prilagođenije i modernije obrazovanje za svakog pojedinog studenta. Mogućnost povezivanja ostalih sudionika unutar nastavnog procesa (nastavnici, studentske i fakultetske službe, državna tijela te poslovni sustavi) gotovo su neograničene, a prednosti koje daju obilježit će ustanovu kao prepoznatljivu u regionalnim, europskim, ali i svjetskim okvirima. Doktorska disertacija pod naslovom „Informacijsko komunikacijska tehnologija kao temelj suvremenog sveučilišta“ za svrhu ima kvalitetno obuhvatiti, kategorizirati te razgraničiti pojmove i trenutne teorijske, ali i praktične spoznaje vezane uz primjenu IKTa u obrazovanju. Također, provedeno empirijsko istraživanje uključuje prikupljanje i analizu odgovora spomenutih inozemnih i domaćih aktera unutar obrazovnog procesa. Uključujući pitanja koja reflektiraju trenutno stanje primjene IKTa te komparirajući ga s potencijalnim mogućnostima, zaključuje se o prostoru koji postoji u praktičnoj primjeni informacijsko komunikacijske tehnologije u visokom obrazovanju. Dokazivanjem povezanosti primjene suvremene IKT i povećanja konkurentnosti sveučilišta odnosno fakulteta, promišlja se o modelu koji bi najuspješnije obuhvatio sve prilike, a ujedno minimalizirao zapreke i utjecaje koji se u procesu mogu pojaviti.

suvremeni obrazovni proces; informacijsko komunikacijska tehnologija u nastavi; personalizirano učenje; sveučilište u konkurentnom okruženju; cjeloživotno usvajanje znanja.

nije evidentirano

engleski

Information communication technology as a base for contemporary university

nije evidentirano

modern educational process; ICT in education; personalized learning; University in competitive environment; lifelong adapting knowledge.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

187

12.04.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Ekonomski fakultet u Osijeku

Osijek

Povezanost rada

Ekonomija