Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 809754

The Influence of Keeping Pheasants in Captivity vs. Nature on the Biological Value of Meat and its Use in Human Nutrition


Tucak, Zvonimir; Škrivanko, Mario; Posavčević, Štefica; Periškić, Marin; Bošković, Ivica; Jumić, Vlado
The Influence of Keeping Pheasants in Captivity vs. Nature on the Biological Value of Meat and its Use in Human Nutrition // Collegium antropologicum, 32 (2008), 3; 959-962 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)


Naslov
The Influence of Keeping Pheasants in Captivity vs. Nature on the Biological Value of Meat and its Use in Human Nutrition

Autori
Tucak, Zvonimir ; Škrivanko, Mario ; Posavčević, Štefica ; Periškić, Marin ; Bošković, Ivica ; Jumić, Vlado

Izvornik
Collegium antropologicum (0350-6134) 32 (2008), 3; 959-962

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
Fazani ; uzgoj ; meso ; biološka vrijednost ; ljudska prehrana
(Pheasants ; breeding ; animal nutrition ; meat ; biological value ; human nutrition)

Sažetak
Istraživanja su imala za cilj utvrditi biološku vrijednost mesa fazana uzgojenih u prirodi i u fazanerijama. Rezultati ukazuju da kvaliteta mesa fazana uzgojenih u prirodi ima veću biološku vrijednost od mesa fazana uzgojenih u fazanerijama, a time i prednost u ljudskoj prehrani.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Biologija, Veterinarska medicina, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove
Hrvatski veterinarski institut, Zagreb,
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Časopis indeksira:


  • Current Contents Connect (CCC)
  • Web of Science Core Collection (WoSCC)
    • Social Science Citation Index (SSCI)
    • SCI-EXP, SSCI i/ili A&HCI
  • Scopus
  • MEDLINE